Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Eldsjälen Conny vill hjälpa andra: "Man ska inte behöva dölja att man mår dåligt"

RSMH har inte bara fått nya lokaler.
I samma veva fick de även en ny ordförande.
Conny Holmberg är hängiven föreningsmänniska och brinner för samarbetet med andra.

RSMH, riksförbundet för social och mental hälsa, har under senare år bytt lokaler ett par gånger. Nu huserar de i den gamla ABF lokalen vid torget i Ånge.

– Det finns ett enormt behov av ideellt arbete i småkommunerna. Jag kom in på den här banan när jag arbetsprövade för ett par år sedan och efter det har det inte funnits något annat för mig, säger Conny.

Känner du att du gör goda gärningar?

– Nej, det handlar inte om det. Jag gör inte det här för att få en staty på torget i Ånge, jag gör det för att det verkligen behövs.

Conny hoppas på framtida samarbeten med andra liknande organisationer och föreningar på orten. Han har nyss haft ett möte med organisationen Attention.

– Jag hoppas innerligt på ett samarbete med dem, för tillsammans kan vi utföra hur mycket som helst. Vi har en lokal som ibland står tom på kvällarna, då lånar vi gärna ut den. För den ska användas, på en liten ort måste vi stötta varandra, säger Conny passionerat.

Conny menar att RSMH handlar om att bistå med en trygg plats, där man kan träffas och laga mat eller ha andra aktiviteter. Det är viktigt att de själva får bestämma vad de vill göra.

– Vill de titta på film eller laga mat så gör vi det.

Han beskriver problematiken med social fobi eller psykisk sjukdom som något som ökar.

– I dag mår alla dåligt någon gång under sitt liv. Vi har haft många som kommit och sedan gått vidare när de kommit ur depressionen. Det största problemet i dag är att allt ska döljas, vi måste komma bort i från det. Man ska inte behöva dölja att man mår dåligt eller lider av social fobi, säger Conny.

Läs även: 53 föreningar får dela på 5,2 miljoner – här är hela listan

Conny Holmberg vill lyfta människorna och när det kommer till hemlighetsmakeriet runt psykisk ohälsa säger han:

– Sluta skämmas för guds skull, vi måste sluta skämmas för att vi mår dåligt.