Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Eleni Apostolakis passion för inredning får utlopp i drömlägenheten på Östermalm

Skapande i alla dess former ligger nära Eleni Apostolakis hjärta. Just nu är det inredning, foto och pyssel som gäller och reslutaten av dessa intressen hittar man både på hennes blogg och i Östermalmslägenheten.

Läs också: Industriellt och grafiskt hemma hos Madelene i Sörberge

För drygt tre år sedan fick Eleni Apostolakis och hennes man Patrik Sjödin ett tips från några vänner att det fanns en lägenhet ledig i huset som vännerna själva bodde i. Eleni och Patrik var då på jakt efter nytt boende med mer huskänsla än där de bott tidigare. Efter första visningen hade de båda fallit pladask för det gula tvåfamiljshuset på Östermalm.

– Vi blev förälskade i lägenheten direkt. Eftersom det bara är två våningar, med våra vänner på undervåningen och vi på övervåningen så känns det mer som att bo i hus. Man slipper det där opersonliga och stora som blir i ett höghus med 500 lägenheter, säger Eleni och fortsätter:

– Sedan så passar det mig perfekt för att vi har kunnat göra om efter vår egen smak, trots att det är en hyresrätt.

Lägenheten är enhetlig och genomtänkt. Inredningen går i ljusa och lugna färger som bryts av med ruffa naturmaterial. I deras familj är det Eleni som står för både utförandet och idéerna bakom inredningen. Hon beskriver själv att hemmet aldrig kommer att bli klart, utan att det är under en ständig förändring. Under de tre åren som familjen har bott i huset har hon hunnit att målat om sovrummen två gånger. Och det är just suget efter att få fixa som helt får styra när det är dags för nya projekt.

– Lusten att skapa går lite i perioder, vissa perioder har jag något för mig varje dag, och andra kan det gå månader mellan varje projekt. Det är ju så när man har två små barn och jobb, men jag försöker göra något så ofta jag bara vill och orkar.

Läs också: De har byggt sitt hem på loppisfynd och kreativa lösningar

Många av hennes projekt fotar hon och lägger upp på instagram och bloggen eleni.se. Och fotointresset är något som bara växer och växer för var dag.

– Helst lägger jag ett par timmar om dagen på att fota, mest blir det inredningsdetaljer och på mina barn.

Två rum som hon har fixat många fina detaljer i, och som också florerar flitigt på bloggen, är döttrarna Hanna och Mayas sovrum.

– Det som är så roligt med barnrum är att det inte finns några gränser på vad man kan göra. Och mycket fint går att göra själv.

Skaparglädjen som sprudlar i Eleni har hittills gett resultat i ett egensnickrat matbord, en utemöbel på balkongen, barnrumslampa i form av en luftballong samt en klädhängare i hallen. Skapandet är aldrig långt borta, och började redan som barn.

Hon har under sin uppväxt sysslat mycket med musik, både spelat i band och gått estet musik på gymnasiet. När hon väl lade ner musicerandet tog annat vid – intresset för fotografi och att fixa hemma är två exempel.

– Jag vet inte riktigt var det kommer ifrån, det har alltid varit så. Mina föräldrar har alltid varit sådana som fixat och byggt själva hemma, kanske är det därifrån skaparglädjen kommer ifrån.

Läs också: Hemvändaren Anna vann färg för 20 000 kronor – ska renovera släkthuset i Matfors

Som hennes namn avslöjar har hon rötter i Grekland, då hennes mamma och pappa flyttade hit från att först ha bott på Kreta och sedan Kos. Eleni själv har inte bott i Grekland längre än en sommar, men har en stark koppling till landet och åker dit minst en gång om året.

– Vi brukar åka till Kreta och mer bestämt Rethymno. Det är mitt andra hem, jag känner att det snart är dags för en till resa. Det är så härligt där.