Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Elev kränkt i Ånge – nu överväger Skolinspektionen anmälan till Lärarnas ansvarsnämnd

Skolinspektionen har uppmanat Ånge kommun att besvara ett antal frågor kring den händelse som inträffade vid en grundskola i kommunen hösten 2017.

Detta då man utifrån framkomna uppgifter valt att utreda om frågan ska lyftas till Lärarnas ansvarsnämnd.

Det är totalt sju punkter som Skolinspektionen vill ha kompletterande uppgifter kring. Bland annat efterfrågas rektorns uppfattning av händelsen, där en elev lyftes ner från en gunga och därefter blev buren över skolgården framför andra elever, men också annan dokumentation.

Läs också: Ångeskola anmäld till Barn- och elevombudet – personal ska ha brukat våld och kränkt elev

Skolinspektionens utredning har initierats utifrån det ärende som i oktober anmäldes till Barn- och elevombudet, och där Ånge kommun vid årets slut gick med på att betala 10 000 kronor i skadestånd.

Läs också: Elev kränktes av skolpersonal – Ånge kommun får betala 10 000 kronor i skadestånd

Om Skolinspektionen väljer att ta frågan vidare till Lärarnas ansvarsnämnd, och vad som i så fall kommer yrkas, får framtiden utvisa.

Svarstiden för Ånge kommun har satts till 17 januari.

FAKTA: Lärarnas ansvarsnämnd (LAN)

"Prövar om lärare eller förskollärare som på grund av exempelvis missförhållanden ska bli fråntagna sina legitimationer eller få en varning. Prövningen sker efter en anmälan från Skolinspektionen".

Källa: Skolverket.se