Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Elev kränktes av skolpersonal – Ånge kommun får betala 10 000 kronor i skadestånd

Barn- och elevombudet (BEO) bedömer att Ånge kommun ska betala 10 000 kronor i skadestånd för kränkning av en elev. Detta som en följd av en händelse vid en kommunal grundskola tidigare i år.

Händelsen som ligger till grund för barn- och elevombudets beslut ska ha inträffat tidigare i år och ha sin upprinnelse i att skolpersonal agerat på ett sätt gentemot en elev som i anmälan beskrivs som både våldsamt och kränkande.

Läs också: Ångeskola anmäld till Barn- och elevombudet – personal ska ha brukat våld och kränkt elev

Anmälan har utmynnat i ett skadeståndsanspråk gentemot Ånge kommun på 10 000 kronor, vilket enligt kommunens skolchef Kent Ylvesson är en påföljd som man troligtvis kommer att acceptera.

– Det är det lägsta beloppet och vi har fram till 28 december på oss att inkomma med vår inställning, men vi kommer förmodligen inte bestrida det eftersom personalens agerande var över gränsen, säger Kent Ylvesson.

För Plus-kunder: Ångeskola anmäld till Skolinspektionen – för tredje gången på mindre än ett år

De åtgärder som Ånge kommun vidtog efter att händelsen blev känd bedömer dock barn- och elevombudet vara tillräcklig för att inga ytterligare åtgärder ska vidtas enligt skollagen.