Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Elever på Västermalm: Som en käftsmäll om fritidsinriktningen på barn och fritid tas bort

Vi på barn- och fritidprogrammet på Västermalms skola i Sundsvall är besvikna. Först blir vi tvungna att byta skola, något vi absolut inte ville.

Vi frågade flera gånger om vi kunde få något möte med både vår rektor och de på kommunen som tar dessa beslut. Vi fick möten, men de "sköts upp" och beslutet togs ändå.

Vi fick inte någon chans alls att säga vad vi tycker.

Nu pratas det om nya beslut att ta bort fritidsinriktningen på barn och fritid. Vi blir självklart väldigt ledsna över detta eftersom halva vår klass har tänkt välja just den inriktningen. Detta har vi inte fått någon information om tidigare och vi känner oss ytterst besvikna.

Det är försent att byta program så om vi ska göra det måste vi gå om. Vi känner oss lurade, ingenting har blivit som vi vill. Det är som att söka till ett helt annat program som vi inte ens visste att vi skulle ha sökt till.

Det känns som en käftsmäll, först blir vi tvungna att byta skola och nu får vi inte ens gå den inriktning vi vill. Nu har vi inte ens ett val utan blir tvungna att gå den andra inriktningen. Det pratas om att lägga till kurser som vi inte vill ha (kanske som en kompensation), men vi vet faktiskt inte varför.

Vi i BF18 tycker inte att det är en bra ide och vi vill inte gå de kurser som då kommer att bli obligatoriska om fritidsinriktningen tas bort.

BF18

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel