Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Eleverna hinner inte äta lunch på skolan – hur länge ska vi betala våra ungdomars mat när de tvingas äta på stan?

Jag tycker att vi föräldrar har haft väldigt långt tålamod med matsituationen på Sundsvalls gymnasium. Jag blev inte ens irriterad på det föräldramöte i september där rektorn informerade kring att de hade vissa inkörningsproblem, för att det är naturligt att det sker när nya rutiner införs.

Men nu är vi inne i november månad och eleverna har gått en halv termin på skolan. Det borde rimligtvis ha blivit en förbättring, men tvärtom så ökar antalet dagar när min son inte hinner äta lunch på skolan. Det är långa köer längs med hela korridoren och eleverna hinner inte äta på sin korta lunchpaus. Några dagar har han köat färdigt med den följden att han missar lektionstid och får ogiltig frånvaro, men de flesta dagar äter han och många klasskompisar med honom, lunch på stan istället, alternativt hoppar över lunchen helt.

Då de dessutom är hårt tränande NIU- och LIU-elever så behöver de äta för att orka med långa skoldagar och träningspass, så då betalar jag som förälder självklart lunch för min son på stan.

Jag tycker det är ovärdigt en gymnasieskola som tidigare placerat sig högt i White Guide Juniors rankning av bästa skolmatsalar att inte komma tillrätta med problemet och dessutom är informationen obefintlig.

Sundsvalls gymnasium är oss skyldiga en uppdatering i hur planen ser ut för att åtgärda den här situationen, och om de inte kan presentera en bra lösning i närtid, så behöver de förse ungdomarna med matkuponger.

Dags att byta från kommunal skola?

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel