Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Elfte årssegern för Talls Odin

Kallblodsfuxen Talls Odin explosiva fältrundning inom V86 var den solklara höjdpunkten under Bergsåkers onsdagstävlingar.
Anders Wallin dvaldes i kön med sin segerstaplare Talls Odin men satte full fart varvet från mål. På fyra hundra meter hade ekipaget besvärsfritt rundat till ledningen. Sedan var det rena lekstugan fram till elfte årssegern.

– Talls Odin har utvecklats kolossalt sedan han har lärt sig att slappna av i loppen, informerade Wallin.

– Numer är det som att köra ett varmblod. Efter det här blir det veterinärkoll, lite vila och sedan vinterträning.

Talls Odins elva årssegrar är mest i landet tillsammans med Månprinsen A.M. och Berghs Timbal. Av dessa är det bara den sistnämnda som kommer att starta mer i år.

Mörkfuxen Glenn Cashman kan vara en kommande vinstmaskin. Nu dirigerade femåringsvalacken V4-ouvertyren fram till enkel viktoria. Storfavoriten var dock inte som bäst för dagen enligt tränaren och kusken Petter Lundberg.

– Nej, Glenn var klart finare i sina två första starter, menade Lundberg.

– Men på klasshästens vis ordnade han upp det ändå.

Glenn Cashman ståtar nu med tre segrar på fyra starter och är därmed obesegrad felfri.

Ovannämnda streckspel avslutades med en triumf för French Me. Kevin Svedlund lyckades hålla fyraårsvalacken i trav hela vägen och fick då visa vilken fin styrka han besitter.

– Jag var tvungen att hålla honom på bettet hela vägen så han inte hittade på några dumheter, kommenterade Svedlund.

French Me tränas av Robert Bergh och det kan ha varit Robbans sista seger på Sundsvallstravet som Bergsåkerstränare. Nästa vecka går nämligen flyttlasset till Hajom i Västergötland.