Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Elias Petterssons hyllning till storebror Emil: "Den som jag har sett upp till mest"

Samtidigt som Elias Pettersson gör sig redo för U18-VM är storebror Emil är ett av de hetaste namnen på marknaden efter Modos degradering. Nu hyllar Elias sin storebror och tackar honom för hans egen framgång.
– När jag har sett vad han gjort på träningarna så har jag sedan försökt göra samma sak hemma, säger Elias om Emil till Hockeysverige.

Läs också: Uppgifter: Emil Pettersson jagas av Frölunda

Bröderna från Ånge har haft framgångsrika säsonger i sina respektive lag, men Emils säsong slutade i moll.

– Det är fortfarande jävligt tomt. Det är svårt att veta hur man ska känna. Man är ledsen och besviken, men det gäller att försöka gå vidare till viss mån ändå, säger 22-årige Emil Pettersson till Sporten under måndagen, efter att hans Modo i fredags degraderades till Hockeyallsvenskan.

I den serien har hans yngre bror, Elias, i år fått sitt stora genombrott i Timrå IK. Nu tackar 17-årige Elias sin äldre bror för att han kunnat lyckas.

– Emil har betytt jättemycket för mig som hockeyspelare faktiskt. Det är den som jag har sett upp till mest, i alla fall i unga år. När jag har sett vad han gjort på träningarna så har jag sedan försökt göra samma sak hemma, säger Elias till Hockeysverige.

Han berättar att bröderna brukade spela bandy inomhus tillsammans och att Emil kunde lära honom mycket på det sättet, men än har inte bröderna spelat tävlingsmatcher i samma lag på någon nivå.

– Vi har bara spelat tillsammans på en hemvändarmatch i Ånge, men inte i någon tävlingsmatch, säger Elias Pettersson.

Läs också: Så blev Elias Pettersson Timrås nya superlöfte – pendlade 22 mil till träningarna

I Timrå IK har Elias Pettersson fått förtroende av Roger Forsberg, som han också passar på att berömma i samma intervjud.

– Det är bra att han vågar spela oss unga spelare. Som ledare är han en väldigt bra tränare och som vill få framgång med laget och samtidigt går det att snacka med honom hela tiden.

Elias Pettersson gjorde nio poäng på 25 matcher för Timrå IK och belönades med en plats i det U18-landslag som nu ska kämpa om VM-medaljer i USA med start 15 april.

– Det är stort att få förtroende. Att jag ska vara med är heller ingenting som jag tar för givet. Jag försöker alltid göra mitt bästa varje match och det ska jag även göra i U18-VM, säger Elias till Hockeysverige.

Läs också: Timrås supertalang jagas av flera SHL-klubbar: "Han skulle kunna välja vad han vill"