Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Eliasson redo för derby mot de forna kompisarna

Han har gjort resan Solna–Jämtland tur och retur.
Men när vikingarna från huvudstadens norra delar gick omkull kallade Tommie Hansson.
Jesper Eliasson blev drake och möter nu sitt gamla lag i sitt första derby.
– Det är klart att det blir lite speciellt, jag känner ju halva laget och coachen, säger han.

Annons

Han är nyförvärvet som kom lite i smyg. Men Tommie Hansson är inte överraskad över Jesper Eliassons framfart.

Mot Örebro senast skickade 21-åringen i 16 poäng och tog fem returer på lite drygt 20 minuter.

– Det är fantastiskt bra och han är precis så bra som vi visste att han skulle vara när han kom hit. Han gör inga fel, han gör rätt hela tiden, säger Tommie Hansson.

Eliasson själv är lite mer lågmäld.

– Det gick bra, jag fick bollen i fria lägen och då blir det en del poäng. Om jag har mer att ge? Svårt att säga, kanske har jag det, säger han.

Coach Hansson höjer inte på ögonbrynen speciellt mycket över Jesper Eliassons framfart.

– Jag är egentligen inte överraskad. Han är en otroligt intelligent basketspelare, en av de mest intelligenta jag haft. Han har alltid bra siffror och bra att ha i ett lag, han är en kittspelare. Kitt alltså, det är viktigt med uttalet där, han är verkligen inte en shitspelare.

– Jag har haft Tommie i ungdomslandslaget och han ville att jag skulle komma. Om det var ett lätt beslut att flytta till Sundsvall? Ja, det tycker jag. Jag skulle spela med Solna, men när de drog sig ur var det Tommie som hörde av sig och hade bra idéer. Det var inget att tveka om.

Han säger att du är en väldigt intelligent spelare – håller du med?

– Jag själv vet väl inte, men om de säger det så är det väl bara att tacka och ta emot. Jag kanske inte är den snabbaste och mest atletiske spelaren, så jag får väl använda huvudet i stället, säger Eliasson som provat på det mesta i sportväg under sina ungdomsår.

– Det blev mest fotboll och basket, men lite handboll och nästan allt annat också. Till slut valde jag mellan fotbollen och basketen och vi vet vad det blev.

Och då gjorde det inget att du blev 203 centimeter lång?

– Exakt. Det blev rätt val, säger Jesper Eliasson.

Redo att möta de forna lagkamraterna.

Redo för sitt första derby i Dragonslinnet.