Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Elin lånade ut lägenheten till vräkt barnfamilj – nu kritiseras hon av politiker

Under tre veckor lät Elin Nilsson (M) den vräkta familjen från Sundsvall att bo i sin lägenhet. Nu har familjen flyttat ut men Elins handlande kritiseras nu av Nätverk Timrås partiordförande Robert Thunfors.
– Inte går jag till tidningen så fort jag gör något, säger Robert Thunfors.

Ledare av Sofia Mirjamsdotter: Varför är ni så rädda för Elin Nilsson?

Elin Nilsson har under de senaste tre veckorna lånat ut sin lägenhet till en barnfamilj som blev vräkt från sin lägenhet dagarna innan jul. Nu har familjen flyttat ut.

– De har hittat en hyreslägenhet som de flyttade in i dag, säger Elin Nilsson.

Samtidigt riktar Timråpolitikern Robert Thunfors kritik mot Elins handlande.

– Det är en jakt på kryss. Det utrymme hon fått i media är ju värt hur mycket som helst, det är klart att hon vill ha det, säger Robert Thunfors.

TV+text: Efter hoten mot Elin Nilsson sätts vakter in

Elin Nilsson får mycket kritik från många håll. Hon är en politiker som gjort sig känd för att tänka utanför boxen, något som bland annat gjort att Sundsvalls kommun tagit in vakter på kommunhuset efter hot mot Elin.

– Robert Thunfors är en av alla de män som inte gillar starka kvinnor som syns. Nästan oavsett vad jag gör så får jag höra sånt här. Men nu väljer jag att ta till mig av tacksamheten jag fått känna från familjen som jag hjälpte och struntar i alla andra dumheter som jag får höra, säger Elin Nilsson.

Men det måste ändå vara en positiv sak för dig att synas på det här sättet?

– Det lägger jag ingen värdering vid. Det jag vill är att förändra hur samhället ser ut, om jag gör det som politiker eller skådespelare spelar ingen roll. Det finns inget egenvärde för mig att stå på listor och få kryss, säger Elin Nilsson.

TV+text: Dödshotad politikern Robert Thunfors står under polisskydd

Robert Thunfors medger att det är ett smart drag av Elin Nilsson.

– För mig är det helt oväsentligt vilket kön man har, hade det varit en man så hade kritiken varit detsamma, säger Robert Thunfors.

– Hon gör en jättefin grej, och det beundrar jag henne för. Men att hon måste prata med tidningen om det, det vet jag inte om jag hade gjort. Hon är kanske lite smartare än mig på det sättet, säger Robert Thunfors.

TV: Elin Nilsson (M) hänger löst i Big Brother – reagerar med dödsblick

■■ Läser du ofta nyheter i din mobiltelefon? Ladda ner Sundsvall Tidnings nya app här, till Iphone eller till Android!