Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Elin Nilsson kör sitt eget race. Som vanligt.

Ingen politiker i Sundsvall ät så duktig på att skapa uppmärksamhet kring sig själv som moderaten Elin Nilsson.

Och endast i undantagsfall brukar det handla om hennes roll som representant i Barn- och utbildningsnämnden. I stället är det för att hon till exempel har fronderat mot sitt parti i frågan om tiggari samt fått uppmärksamhet för sitt krav på att lägga mer Sollefteå sjukhus (en fråga som inte ens ligger på kommunfullmäktiges bord).

Nu ska hon alltså vara med i dokusåpan Big Brother. Det kommer förstås att öka hennes kändisskap i vissa kretsar. I andra kommer det säkert att ses som djupt oseriöst och ifrågasättas starkt.

Jag antar att Elin Nilsson struntar i vilket.

Hon har fått betala ett högt pris för sin kaxighet. Hot och hat är tyvärr vardag för många tjejer som tar plats och sticker ut hakan, Elin Nilsson är inget undantag. Men hon har på ett föredömligt sätt berättat öppet om denna uppenbara baksida med att vara en offentlig person. Det är bra. Unga tjejer som möts av hot och hat måste få veta att det inte är dem det är fel på, utan den som oftast anonymt sprider sitt skitprat på nätet.

Skitsnacket lär inte minska efter att Elin Nilsson nu deltar i ett av de mest utskällda programmen i tv-historien.

Jag antar att Elin Nilsson struntar i det också. Hon kör sitt eget race som vanligt.