Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Elin Nilsson (M): "Drakfastigheter används som alibi för politisk styrning"

Majoriteten använder Drakfastigheter som alibi för politisk styrning. Och ett tydligt exempel är Ankarsviks skola som majoriteten vill lägga ned för att ha stordrift på Vibacke. Det påstår Elin Nilsson (M) oppositionsledare i Barn- och utbildningsnämnden.

Läs också: Kommunen ändrar sig om Ankarsviks skola – öppnar till hösten igen

I ett pressmeddelande skriver oppositionsledare Elin Nilsson att Sundsvalls kommun betalar för lokaler man inte använder och att underhållet är eftersatt i befintliga skollokaler. Hon säger också att hon vill att kommunen ska agera som om man vore ett företag.

– Jag har svårt att se att ett bolag skulle hyra och betala för mer än vad de använder. Eller en privatperson för den delen, uppger Elin Nilsson i pressmeddelandet.

Hon tycker att de egna skollokalerna bör säljas genast och att kommunen sedan ska hyra av externa hyresvärdar. Det skulle enligt Elin Nilsson leda till att kommunen bara skulle betala för det man använder och att det skulle vara lättare att ställa krav på underhåll.

Enligt Elin Nilsson används Drakfastigheter som alibi för politisk styrning.

– Ett tydligt exempel är Ankarsvik skola som majoriteten vill lägga ner för att ha stordrift på Vibacke. Där det felaktigt har hävdats att lokalerna i Ankarsvik är för skadliga att vistas i, skriver Elin Nilsson.

Läs också: Beskedet om Ankarsvik positivt men föräldrarna kritiska: "Informationen har varit bristfällig och felaktig"