Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Elin Nilsson (M) vill möta lärarna

Efter "smiskbråket" på en skola i Sundsvall skickade lärarna en skrivelse till barn- och utbildningsförvaltningen att de kände sig kränkta av Elin Nilssons (M) uttalande.
Nu bjuder hon in dem till ett möte.

– De skriver att man kan förvänta sig mer av en politiker, jag är öppen för att lyssna på det, säger Elin Nilsson.

Skrivelsen gick till förvaltningen men nämndsordförande tyckte inte att nämnden behövde ta del av det, Elin Nilsson fick inte heller se skrivelsen.

– Det är extremt knepigt att jag inte fått ta del av det, när det bara är jag som nämns. Jag är öppen för kritiska synpunkter.

Elin Nilsson reagerar på att lärarna känner sig kränkta eftersom det hon lyfte var att elever blev kränkta på skolan.

– Jag blir förvånad. Det råder en våldtäktskultur i hela samhället och i stället för att blunda är det viktigt att lyfta upp det.

På onsdag kväll har hon bokat kommunstyrelsesalen och bjudit in lärarna eftersom alla strävar efter Sundsvall ska ha Sveriges bästa skola 2021.

– Jag tror att dialogen förs bättre i verkligheten än via brev.

Händelserna på skolan anmäldes både till polisen och Skolinspektionen. Polisen har lagt ner utredningarna medan Skolinspektionen fortsätter sin granskning.

Läs: Lärarnas kritik

Läs: Rektor och lärare avstängda