Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Elin Nilsson om relationer och ensamhet: "Jag kände mig utanför"

Det femte avsnittet av "En slät kopp" gästas av den rättframma och unga politikern Elin Nilsson från Sundsvall.
I podcasten berättar hon om sitt teaterintresse, ensamhet, kärleken till hemstaden, "Big brother" och svårigheten med relationer.

En slät kopp är den lokala podcasten där nöjesredaktörerna Peter Carlsson och Jerker Ullerstam möter kändisar från Västernorrland. I tidigare avsnitt har duon intervjuat programledaren Hanna "Hanapee" Persson, musikern Emil Assergård, Stefan Hildingsson från "Bonde Söker fru" och bloggaren och Grundtjärnsbon Jonna Jinton. I det femte avsnittet intervjuas politikern och dokusåpadeltagaren Elin Nilsson.

Här hittar du podcasten

I podcasten berättar hon bland annat om sitt teaterintresse, ensamhet, kärleken till hemstaden, "Big brother" och svårigheten med relationer.

Givetvis handlar det en hel del om politik också.

– Jag fick höra redan när jag var tio år att du borde bli politiker, men då var det inte tänkbart för mig. Jag är uppvuxen på en teater och är väldigt mycket estet. Ibland kan jag ångra mig att jag lämnade det.

Kolla också in: Jonna Jinton pratar ut – om flytten och förälskelsen

Men hennes driv att säga saker och att uttrycka sig gjorde att hon i stället för att bli skådespelare gjorde karriär inom politiken, och hon har högt uppställda mål. Även om det tidigt i hennes liv gjorde att hon kände sig utstött.

– Jag lärde mig att prata väldigt tidigt och de tyckte att jag pratade konstigt. Jag använde ord som de inte använde. De var inte elaka men jag kände mig utanför.

Kolla också in: Bonde-Stefan om familjeframtiden med Hanna

Ett sätt att föra fram vad hon vill inom politiken gjorde hon på ett lite oortodoxt sätt. Åtminstone med tanke på hur vi är vana att se politiker. I dokusåpan "Big Brother".

– Det var spännande men det som gjorde mig mest överraskad var att tid och rum stod stilla. Man blev lite knäpp där inne. Det var en risk att vara med, jag kunde ha förstört allt jag byggt upp men jag kände ändå att det var värt att prova.

En Slät Kopp kan lyssnas på via allehanda.se och st.nu. Den finns även att ladda ner på Itunes och Acast – sök på "En Slät Kopp" på Itunes och Acast.