Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Elisabet Zemturis (MP): Bojkotta nyårsfyrverkeriet i Sundsvall – fel lägga skattepengar på att förstöra klimatet

Med anledning av artikeln "Sundsvall skippar ljusshow på nyårsafton – lägger krutet på fyrverkerier i hamnen igen".

Anita Öberg på Näringslivsbolaget verkar tro att Sundsvallsborna vill lägga 125 000 kronor på att förstöra klimatet, med ett fyrverkeri på nyårsafton. Är det så? Tycker vi Sundsvallsbor att det inte finns bättre saker att lägga våra skattemedel på, än att förstöra klimatet ännu mer?

Just nu är världens ledare samlade i Polen, för en klimatkonferens. De försöker komma fram till hur vi inom tio år ska hinna ändra inriktning, så att det blir fortsatt möjligt att leva på vår jord. Då borde man kunna förvänta sig mer av ett kommunalt bolag, än att satsa 125 000 kronor på ett fyrverkeri. Som dels har förbrukat av jordens resurser för att tillverkas, och som sen förstör vår luft när de eldas upp.

Det vill vi inte vara utan, säger Anita Öberg i artikeln.

Jag tycker att Näringslivsbolaget ska bjuda in en gymnasieklass till nästa företagarfrukost, och förklara för dem hur det kommer sig, att Näringslivsbolaget tycker att de har rätt att fortsätta förstöra framtidsmöjligheterna för ungdomarna.

Går vi inte ihop och hjälps åt att ändra inriktning på vårt sätt att förbruka jordens resurser, så kommer våra ungdomar inte att få leva samma liv som vi gör. De kommer istället att få ta hand om stora klimatflyktingströmmar, uppleva brist på mat och brist på vatten.

Näringslivsbolaget tycker att det är för dyrt att ställa om till en ljusshow istället för ett fyrverkeri, men jämför med vad våra ungdomar får betala med i sin framtid, så tycker jag att det är fyrverkeriet som är för dyrt.

Bojkotta Näringslivsbolagets fyrverkeri på nyår!

Elisabet Zemturis, ordförande Miljöpartiet Timrå

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel