Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Elisabet Zemturis (MP) svarar: 424 miljoner städer i världen kan innebära lika många fyrverkerier

Svar på insändaren "Några raketer på nyårsafton i Sundsvall – som en piss i Mississippi" som reagerar på min tidigare insändare "Bojkotta nyårsfyrverkeriet i Sundsvall – fel lägga skattepengar på att förstöra klimatet".

Jag kallas för verklighetsfrämmande när jag tycker att det är fel att lägga 125 000 kronor av kommunens skattemedel på att smutsa ner vårt klimat ytterligare. I min verklighet finns cirka 424 miljoner städer i världen. Det kan betyda 424 miljoner fyrverkerier.

Hur tillverkas alla dessa fyrverkeripjäser? Jo, till stor del med hjälp av de kolkraftverk som finns i bland annat Kina och Indien! Hur mycket försämrar alla dessa fyrverkerier vårt klimat? Ja, det har jag ingen exakt siffra på, men alla som kan tänka lite längre än näsan räcker, förstår att det är enorma mängder.

I min verklighet så finns det fler som tänker som jag, i alla städer jorden över, och som kan påverka politiker och medmänniskor att tänka klimatsmart.

Då kallas jag gärna för fanatiker också – om jag tillsammans med dem kan påverka så att vi alla ska få en bättre framtid.

Hör gärna av dig till Miljöpartiet, om du vill veta lite om allt som görs världen över, för att minska klimatförstörelsen!

Elisabet Zemturis, ordförande i Miljöpartiet Timrå

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel