Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Oavgjort för SDFF i matchen mot AIK: "Nöjd med en poäng"

Det slutade oavgjort när Sundsvalls DFF tog emot AIK på Norrporten Arena under lördagen. "Efter hur matchen artade sig är jag nöjd med en poäng", säger tränaren Johan Berglund.

Annons

Ajara Nchout Njoya kvitterar för SDFF.

Gästande AIK fick till matchens första mål när de ställdes mot SDFF på Norrporten Arena under lördagen. Men det vände hemmalaget snabbt när Ajara Nchout Njoya kvitterade efter 20 spelade minuter. Sju minuter senare tog de ledningen genom Irma Nordmark.

– Jag tycker att vi gör en bra första halvlek och en mindre bra andra. Jag tycker att vi är det klart bättre laget men det blir individuella grejer som slarvar till det. Och det har vi inte riktigt råd med, säger Johan Berglund.

Inför andra halvlek beslutar sig laget för att försöka göra ändringar taktiskt.

– Men det blev att vi hade mer fokus på vad vi ska göra när de har bollen än vad vi ska göra när vi har bollen. Vi tappar det egna spelet och blir lite passiva, kan jag tycka, säger Johan Berglund.

I matchminut 72 kvitterar bortalaget och matchen slutar 2–2.

– Jag tycker ändå att vi visar att vi är starka och jobbiga att möta. Men båda deras mål beror på att vi slarvar. Vi spelar inte klokt, säger Johan Berglund.

Nästa match för SDFF i Elitettan är mot Växjö DFF den 22 augusti.

2-2 ger SDFF en poäng efter mötet mot AIK.

Matchfakta:

Sundsvalls DFF – AIK 2-2 (2-1)

Målen, SDFF: 1–1 Nchout Njoya Ajara, 2–1 Irma Nordmark

Målen AIK: 0–1 Loreta Kullashi, 2–2 Kristine Mangasaryan

Domare: Camilla Eriksson

Mer läsning

Annons