Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

SDFF föll mot bottenkonkurrent: "Vi har gjort bättre insatser"

/
  • Amanda Hagelberg kom in i den andra halvleken när SDFF försökte åstadkomma en reducering.

SDFF jagade poäng mot bottenkonkurrenten Älta.
Det slutade med att de kammade noll.
– Det finns saker att jobba på, men det var inte allt för dåligt ändå, säger tränaren Dick Svedin.

Annons

Stärkta av det sena avgörandet i 2–1-segern över Sunnanå i förra omgången var Sundsvalls DFF på jakt efter en ny trea när Älta, som även de ligger i tabellens bottenskikt, väntade på bortaplan.

Och det var SDFF som hade det mesta och det bästa av spelet i matchinledningen, men det var Älta som gjorde det första målet genom Therese Simonsson.

Gästerna kunde snabbt kvittera genom Maxine Björkholm, men glädje blev kortvarig.

En hörna och en tåpaj senare av Ellinor Lindbom och hemmalaget var i ledningen igen. Therese Simonsson gjorde sedan sitt andra för dagen precis innan halvtid.

– Första 20 minuterna är kanske det bästa vi spelat i år. Vi spelade riktigt bra torts att vi släppte in första målet och det blev uppförsbacken igen, men spelet kändes bra. Sen får de en hörna som det blir tumult på och en av deras spelare skickar upp en tåpaj i krysset, säger Svedin och fortsätter:

– Vi hade några minuter till efter målet men sedan mattades vi och tappade lite organisationen och det kändes tufft att gå in med 1–3 i paus. Men när vi gick av planen kändes det som att Älta vunnit matchen, och jag vi sa att vi hade världens chans för att de var så nöjda.

Men någon forcering för att komma in i matchen igen blev det aldrig från SDFF:s sida. Och i matchminut 79 kunde Therese Simonsson punktera matchen med hennes tredje mål för dagen.

Älta gick därmed om SDFF i tabellen och Sundsvallslaget är nu under nedflyttningsstrecket efter fem omgångar.

– Vi gav det en chans i andra men fick inte riktigt till det och de gör mål under vår press. Det blev mycket luckor för dem att hitta, som de inte utnyttjade fullt ut förrän i 79:e. Vi har gjort bättre insatser, och kommer göra bättre insatser, men det var inte allt för dåligt ändå. Men det finns saker att jobba på. Sedan så är vi nykomlingar och det är inte Älta, de vet vad som gäller, säver Dick Svedin.

Mer läsning

Annons