Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sundsvalls DFF lyckades inte hämta upp tidigt underläge

Liksom i matchen mot Sirius hamnade Sundsvall återigen i underläge tidigt. Sundsvall lyckades aldrig återhämta sig från Hovås Billdals tidiga urladdning och fick tillslut se sig besegrade med 1–5.

Annons

Det var en tung första halvlek för Sundsvall i bortamötet med Hovås Billdal. Hemmalaget gjorde 1–0 redan i den första minuten genom Malin Fors. Hovås Billdal fortsatte att hitta nätet bakom Megan Kufeld i Sundsvallsmålet och i halvtid hade laget ledningen med 4–0. Det är inte första gången som Sundsvall sätter sig i en svår sits redan i matchinledningen.

– Det har varit lite vår melodi att släppa in mål väldigt tidigt. Vi får jobba i uppförsbacke och gör inte någon bra match i första halvlek, säger Sundsvalls lagkapten Ida Markström.

– Vi hade maximal otur vid det första målet där de fick ett skott utifrån som studsade illa och gick via ryggen på Megan och in i mål.

Sundsvall försökte att komma in i matchen igen med två byten direkt efter ett snabbt mål av Ajara Nchout Njoya i början av den andra halvleken. Sundsvalls målskytt var också en av spelarna som fick lämna när Ida Mathiasson och Amanda Månsson klev på planen.

Trots det stora underläget efter första halvlek så fanns hoppet att nå ett bra resultat.

– Vi försöker få extra energi och komma in i matchen, men Hovås är bra och kan spela på sin ledning. Vi spelade bättre i andra halvlek men det är svårt när vi redan ligger under med 0–4, säger Ida Markström.

Hovås Billdal vann tillslut matchen med 5–1 och har ännu inte förlorat i årets Elitettan där de är ett av topplagen. Sundsvall kämpar i botten av tabellen och har nu tre raka förluster. Lagkaptenen Ida Markström tycker ändå att laget kan vara stolta över hur de presterade i dag och menar att de nu måste gå vidare och skaka av sig förlusten.

– Jag tycker att hela laget ska ha en stor eloge. Vi krigar hela matchen, spelar som ett lag och ger oss aldrig, säger hon.

– Det är ny match nästa helg och vi måste gå vidare. Ingen i laget vill förlora och vi är ett gäng vinnarskallar som vill vinna matcherna.

Mer läsning

Annons