Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Viktig vinst för SDFF innan matchuppehållet: "De här poängen är ovärderliga"

Det var en viktig match för båda lagen som stod på nio poäng vardera, strax under kvalstrecket. Men SDFF visade hög moral och höll säsongens första nolla mot Qbik.

Annons

SDFF kunde för första gången i år hålla nollan och därmed vinna med 2–0.

Det blev en svettig drabbning då SDFF tog emot Qbik under strålande högsommarvärme på Norrporten Arena. Det var den sista matchen innan uppehållet och två lag som slogs om poäng. Men hemmalaget visade stark karaktär och inledde fint i den första halvleken.

– Vi spelade stabilt redan från början. I slutet av den första halvleken fick Qbik lite mer tryck på oss men vi spelade bra, säger Sundsvalls tränare Dick Svedin.

Men det första målet kom inte förrän i början av den andra halvleken då Sundsvalls anfallare Ajara Nchout Njoya kom fri med målvakten och kunde skjuta 1–0 till hemmalaget. Drygt 20 minuter senare ökade Sara Schumertl på Sundsvalls ledning till slutresultatet 2–0. Dick Svedin var efter matchen mycket nöjd med lagets insats.

– Det kändes viktigt och skönt. Det hade varit tungt om vi inte hade lyckats vinna i dag. De här poängen är helt ovärderliga för oss. Det var speciellt viktigt för oss att hålla nollan, säger han.

Ajara Nchout Njoya gjorde SDFF:s inledande mål mot Qbik.

Och beröm får försvaret i hemmalaget, framförallt målskytten Sara Schumertl som också blev utsedd till matchens bästa spelare i SDFF.

– Jonna Wistrand och Maxine Björkholm spelade fint ihop och Megan Kufeld var stabil i målet. Men Sara Shumertl gjorde ett riktigt bra jobb på backen och stack ute lite extra i dag, säger Dick Svedin.

De tre poängen betydde mycket för laget som senast föll mot Hammarby med 0–3.

Läs mer: SDFF föll mot tabelltvåan Hammarby: "Vi gör ändå en bra match"

– Idag gjorde vi ett jättebra jobb allihopa och vi jobbade stenhårt över hela banan. Det blev ännu bättre när vi gjorde våra byten och fick in lite ny energi och fart och fläkt, säger Dick Svedin.

Emma Svärd var med och tre viktiga poäng för sitt SDFF.

SDFF är nykomlingar i Elitettan och har haft en tung inledning av säsongen med endast fyra vinster på 13 matcher.

– De flesta matcher har vi spelat bra. Men vi är ett nytt och ungt lag och det har drabbat oss under våren. Vi hade ingen rutin i början av säsongen, men nu har vi ändå 13 matcher i Elitettan så nu tar vi med oss en del rutin till höstsäsongen, säger Dick Svedin.

Nu väntar ett par veckors ledighet med egen träning innan laget drar igång igen den 25 juli med en veckas hård träning innan höstsäsongen startar den 6 augusti.

– Jag ser på hösten med tillförsikt. Vi har unga spelare i laget men vi har fått mycket rutin i år så vi ska fortsätta jobba lika hårt som vi har gjort och göra allt för att plocka poäng. Jag tror att vi har chans att ta poäng i de matcher som vi har tappat poäng i under våren, säger Dick Svedin.

Inför höstsäsongen lämnar försvararen Sophie Brundin laget för studier och spel i USA.

Läs mer: Därför lämnar den lovande mittbacken SDFF – mitt under säsongen

– Det blir inga större förändringar i truppen förutom att Sophie Brundin lämnar. Irma Nordmark ska delvis skolas om från forward till back. Vi tror att hon har den kvaliteten som krävs och vi behöver stärka defensiven när vi tappar en försvarare. Vi ser att vi kommer att kunna använda henne som både ytter- och innerback, säger Dick Svedin.

Läs mer: Hon bakar kakor på jobbet – och spelar elitfotboll på fritiden: "Något annat alternativ finns inte"

Läs mer: Skador, drömmen om allsvenskan och karriären som fysioterapeut: "Det finns både förebilder och de jag vill vara bättre än"

Läs mer: Sandra Sandberg om vardagspusslet som kvinnlig elitfotbollsspelare och drömmen om Allsvenskan

Nu väntar ett pars veckor matchuppehåll i Elitettan.

Sundsvall hade många fina målchanser.

SDFF tog tre viktiga poäng i hemmamötet md Qbik.

Matchfakta

Sundsvalls DFF–Qbik 2–0 (0–0).

1–0 Nchout Njoya Ajara (52), 2–0 Sara Schumertl (73).

Domare: Sebastian Nilsson.

Publik: 124.

Mer läsning

Annons