Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Elitidrottare coachas till att bli företagare: "De har vinnarkulturen i sig"

Anna Holmlund och sju andra elitidrottare får nu hjälp att bli företagare och företagsutvecklare i ett nytt projekt.
– Vi har så otroligt många elitidrottare i Sverige som vi inte använder, säger Anna Ottosson Blixth, ansvarig för Sportinkubatorn på Peak Innovation i Östersund, till Idrottens affärer.

– Som idrottare är man en passionerad projektledare för projektet ”vinna OS- och VM-medaljer” vilket är en kompetens som inte finns på papper eller som man får i skolan, men som förmodligen är användbar i en företagsutveckling, säger Maria Pietilä Holmner till Idrottens affärer.

Pietilä Holmner och Holmlund är två av de åtta elitidrottare som ingår i projektet, vars första del pågår till september i år. I projektet ska en modell tas fram för hur elitidrottarna kan överföra sina kompetenser på andra områden än idrotten.

– Vi har så otroligt många elitidrottare i Sverige som vi inte använder. Vi är stolta över dem men ger inte idrottaren chansen att nyttja sin fulla potential. De har vinnarkulturen i sig och den ska vi tillsammans sprida och använda för att skapa utveckling och tillväxt, säger Anna Ottosson Blixth till Idrottens affärer.

I projektet coachas elitidrottarna av tidigare världsmästaren i curling, Magnus Swartling, och mentala tränaren Linda Norrman tillsammans med företagspartners.

Läs också: Holmlunds jordenruntresa ska ge ny världscupseger

Monsterlopp av Ramundbergets Stenersen i Ruhpholding

Ingemarsdotter och Nilsson vann lagsprinten

MISSA INTE: Håll koll på ditt favoritlag i mobilen – få pushnotiser när vi skriver om Timrå IK, GIF Sundsvall eller Sundsvall Hockey. Ladda ner ST:s nya app till Iphone eller Android.