Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ellens kanon gav ny seger

SDFF behåller serieledningen.
Detta efter att supertalangen Ellen Löfqvist dundrat in matchens enda mål.
– Självklart är vi nöjda med de tre poängen, men vi borde skapa mer.

Det säger SDFF-tränaren Kenneth Svensson efter det som visade sig bli en odiskutabel och ohotad seger. Trots att det "bara" blev 1–0 mot Korsnäs.

– De hade inte en målchans, men det är klart, det behövs bara ett slumpskott eller att någon ramlar så att det blir straff.

Bollinnehavet var så nära maximalt det kan bli. Gästande Korsnäs tog sig sällan fram till mittlinjen. Ändå lyste de riktigt vassa chanserna lite med sin frånvaro, sommarsolen till trots.

– Vi skapar några lägen, ett friläge och några skott, men med det bollinnehav vi har borde vi göra fler mål, säger Svensson.

Korsnäs hade en grundplan vid matchstart. Att backa hem och försöka försvara den poäng de hade från start.

– Utifrån sättet vi försvarar oss på är jag mer än nöjd, sedan får de in ett kanonskott. Men bortsett från det är vi inte så långt ifrån att gneta till oss en poäng, säger gästernas tränare Mats Källberg.

SDFF dominerade. Korsnäs backade hem.

– De kommer hit med en defensiv taktik och det märker vi att andra gör också. Och då är det upp till oss att vara kreativa och hitta lösningar. Vi måste kunna borra oss genom försvarsmuren, säger Kenneth Svensson.

Med knappa halvtimmen spelad avancerade Ellen Löfqvist i banan, strax därefter satt 1–0 bakom hjälplöst sprattlande Maria Eriksen.

– Det bara small, säger Kenneth Svensson som fick se några av sina tidigare skadade spelare på planen igen.

Men på skadelistan återfinns fortfarande lagkaptenen Ida Brännström (baksida) och Irma Nordmark (knä).

– Vi har inte hört något mer om Irma än, så hon rehabar på i väntan på besked, säger Kenneth Svensson om forwardens befarade korsbandsskada.