Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Elliot ska förstärka Ånge-redaktionen: "Har försökt stoppa Elias Pettersson vid sargkanten flera gånger"

ST:s Ångeredaktion får förstärkning – Bräcke-reportern Elliot Morseth Edvinsson kommer att vara där en gång i veckan.
– Det känns väldigt kul och väldigt viktigt, säger den nytillträdde journalisten.
Under fredagen kan du träffa Elliot, Ånge-redaktören Micke Engström och ST:s chefredaktör och ansvarige utgivare Karin Näslund, på vår öppet hus-dag i Ånge.

Sundsvalls Tidning har under lång tid haft en Ånge-redaktion och innan Dagbladets sammanslagning med ST var det två morgontidningar, och ett flertal journalister, som var aktiva på orten.

Så har det inte varit på flera år – men nu blir det en förstärkning.

Det så kallade vita fläckar-stödet, som drog i gång 1 februari 2019, beviljades till Sundsvalls Tidning under sommaren tillsammans med Östersunds-Posten – då för att kunna ha en journalist som arbetar med Bräcke som huvudområde. Men även ST:s läsare kommer att få dra nytta av stödet då Elliot Morseth Edvinsson kommer sitta på Ånge-redaktionen en gång i veckan.

– Jag är 21 år och både norsk och svensk, fast i och för sig inte svensk medborgare. Jag har kanske 10 000 timmar i ishallar, längdskidspår och på fotbollsplaner från uppväxten i Brunflo, svarar Elliot på frågan om vad han är för filur.

Med min uppväxt tror jag att jag kan relatera till Ångeborna

Vad har du för relation till Ånge?

– Ånge är för mig den spännande rivalen i ungdomshockeyn, på andra sidan länsgränsen. Jag har försökt stoppa Elias Pettersson vid sargkanten flera gånger, men aldrig lyckats vad jag minns. Med min uppväxt tror jag att jag kan relatera till Ångeborna, för folk i Ånge eller Bräcke är det lika relevant, om inte mer, att få läsa om det senaste utspelet från kommunalrådet som det av Donald Trump, säger Elliot som ser fram emot att bevaka orterna.

– Det känns väldigt kul och väldigt viktigt, att få skildra livet i glesbygden till alla våra läsare.

Det finns flera gemensamma nämnare mellan Ånge och Bräcke.

– Ja, det finns rätt många. Bland annat så har man ett gemensamt bygg- och miljökontor. Sedan finns det också ganska många som jobbpendlar mellan kommunerna eller har släktband som sträcker sig över länsgränsen. Och naturligtvis är ämnen som vindkraft, vargar, E 14 och jakt sådant som berör folk i båda kommunerna, säger Micke Engström.

Hur känns det att det blir en till person på redaktionen?

– Naturligtvis är det positivt att vi blir fler som håller ögon och öron öppna och kan berätta om det som händer utanför storstadsområdena.

Har du tips att dela med dig av, eller tankar och funderingar på det nya samarbetet? Kontakta micke.engstrom@mittmedia.se eller elliot.morsethedvinsson@mittmedia.se. Annars kan du träffa dem på vår öppet hus-dag på fredag mellan klockan 11–13 på ST:s redaktion i Ånge. Även ST:s ansvarige utgivare Karin Näslund kommer att vara på plats.