Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Elving plogar snö med sin motorcykel

Elving Solli har fått nog av snöskottning.
Han vill få tid att köra motorcykel.
Nu har han löst båda "problemen" – genom att förse sin motorcykel med ett snöblad.

Elving Solli i Gräv i Gagnef är en pensionär av det mer kreativa slaget.

– Jag älskar att köra "hoj", men har inte kunnat göra det på grund av den senaste tidens intensiva snöande, berättar han.

Och snön i drivorna på gården stod honom upp till halsen – eller, om vi ska vara petiga eller strikt sakliga, nästan upp till midjan.

Den nyblivne pensionären funderade en stund innan han hittade ett sätt att förena den nödvändiga snöskottningen med lustfylld mc-körning.

– Jag monterade en snöplog eller ett snöblad på min sidovagnsförsedda motorcykel. Och eftersom mc:n har dubbade vinterdäck får jag bra fäste och har inga problem med att köra undan snön, förklarar han glatt.

Elving är van mc-förare och kör ungefär 3 000 mil om året, men med snöbladet på mc:n kör han aldrig fortare än 30 kilometer i timmen.

– I högre hastigheter riskerar jag att göra ofrivilliga voltvändningar, som simmare vid bassängkanten, säger han skrattande.

Nu väntar – nästan längtar – Elving Solli efter nästa snöoväder.