Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Elvis på svenska till Skulefestivalen

De gör unika tolkningar av Elvis låtar.
Nu står det klart att succégruppen Fröken Elvis spelar på Skulefestivalen 2016.
– De är glödheta just nu, säger Anders Högström.

Gilla Mittnöje på Facebook för fler nöjesnyheter

Många har säkert redan hört talas om Fröken Elvis och deras framfart. Succégruppen består av fem svenska tjejer som sjunger Elvis-klassiker på svenska - alltså inga Elvis-plagiat, utan egna översättningar och egna versioner av Elvis låtar.

"In the ghetto" har exempelvis blivit ”I betongen”, "Devil in disguise" har omvandlats till ”Psykopat” och "Always on my mind har transformerats till ”Jag glömmer aldrig dig”. Låtarna har ofta klätts i jazzpopiga toner och flera av dem har resulterat i många klick på youtube.

I april tidigare i år släppte kvintetten sin debutskiva ”Elvis på svenska”, som hyllats av både kritiker och publik.

– De är unga och talangfulla tjejer, som gör musik som främst riktar in sig på en äldre publik. Fröken Elvis har redan rönt framgångar i vårt rike och lär onekligen passa som handsken för Skulefestivalen, säger artistbokaren Anders Högström.

Fröken Elvis består av Camilla Fritzén (leadsång, manus och översättning), Lisa Bodelius (bas, trombon, piano, körsång och översättning), Sanna Andersson (bas, gitarr, munspel, piano och körsång) Josefin Berge (gitarr, mandolin och körsång) samt Maria Olsson (trumset och slagverk). Bandet kommer att spela på Skulefestivalens lördag.

– De är glödheta just nu, bland både bolag och bokare. Många sliter i dem och vill ha dem till sina evenemang. Därför är jag extra glad att vi fick dem till Skule, säger Anders Högström.

Skulefestivalen 2016 hålls nästa sommar den 8-9 juli. Sedan tidigare är Härnösandsbaserade bandet Någonstans i Sverige bokade.

Läs även:

Någonstans i Sverige klar för Skulefestivalen 2016 - "Det känns som om Lasse kommer hem"

Publiksuccé för Skulefestivalen

Lasse T blickar bakåt