Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

EM-platsen ger förbundet miljoner

Danmark är besegrat – och Sverige är klart för EM i Frankrike.
En framgång som klirrar i kassen.
– Tittar vi tillbaka så handlar det om 25 till 30 miljoner, säger Håkan Sjöstrand, Svenska fotbollförbundets generalsekreterare.

Med 2–1-segern på Friends Arena stod Sverige med ena benet i EM. Med 2–2 mot Danmark i Parken lyftes det andra benet över till rätt sida av kvalstrecket.

Därmed är Sverige klart för EM-slutspelet i Frankrike.

En sportslig succé som innebär att Svenska fotbollförbundet får många miljoner kronor in på bankkontot.

– Nu har EM gått upp till 24 lag, vilket gör att det blir flera matcher och då kan man tänka sig att det har handlar om mellan 25 och 30 miljoner. Men det är en gissning. Det handlar ju även om hur man presterar i mästerskapet, säger Håkan Sjöstrand.

Summan gör att förbundet kan satsa än mer på utveckling.

– Det är ingen skillnad på en fotbollsrörelse eller en rörelse inom näringslivet, allt handlar om att få resurser för att kunna utveckla. Det handlar om att få medel, säger han.

Och visionen har generalsekreteraren klart för sig.

– Det görs mycket bra i dag, och nu handlar det om att ta allt till nästa nivå. Vi ska inte bara vara ett förbund, vi ska vara världens bästa förbund. Det är dit vi ska, säger Håkan Sjöstrand.

EM-slutspelet i Frankrike avgörs den 10 juni till 10 juli.