Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Emil Forsberg ledde Sverige till EM – nu kan han få ST-pokalen

Det svenska fotbollslandslagets öde skulle avgöras i playoff-mötet med Danmark. Då klev Emil Forsberg, 24, fram som nyckelspelare. Nu är han en av kandidaterna till ST-pokalen 2015.

Annons

I januari tidigare i år kom beskedet om att före detta GIF-spelaren Emil Forsberg skulle lämna Malmö FF. Efter två säsonger i klubben stod Sundsvallssonen inför en proffskarriär i Tyskland. Det nya klubblaget blev RB Leipzig som just nu ligger i toppen av tyska andradivisionen. Forsberg inledde hösten starkt och har gjort fem mål och två assist på tretton matcher.

Karriären tog ytterligare fart och speltiden i svenska landslaget ökade för mittfältaren. Sverige, som misslyckats med att kvala direkt vidare till EM, lottades mot Danmark i playoff-spelet.

Emil Forsberg kom till start med 12 landslagsmatcher i bagaget. Den trettonde kom att bli hans hittills viktigaste. I slutet på den första halvleken blev Forsberg framspelad av Mikael Lustig och kunde därmed göra sitt allra första mål i Sverigetröjan. Han fortsatte prestera matchen igenom och kunde i början av den andra halvleken ordna en straff för Sverige. Slutresultatet blev 2–1 till Sverige och Emil Forsberg var högst delaktig i båda målen och blev matchhjälte.

Under sommaren 2016 väntar spel i EM i Frankrike och Emil Forsberg spås bli en viktig spelare för Sverige. Han var tidigare i höst en kandidat till årets mittfältare på fotbollsgalan för andra året i rad och han var nominerad till ST-pokalen även förra året.