Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Emil Forsberg om avgörandet: "De största matcherna i min karriär"

En skada i baksidan av låret, en utdragen visdomstand och så halsfluss på det.
Emil Forsberg har haft en strulig tid bakom sig – men nu är han redo för karriärens största matcher.
På andra sidan står en polare från RB Leipzig.
– Vi är nära vänner, säger Forsberg om Danmarks Yussuf Poulsen.

När det svenska landslaget spelade de sista gruppspelsmatcherna i EM-kvalet saknades Emil Forsberg på grund av en lårskada.

Läs mer: Forsberg om skadan och drömmen om EM

Sverige lyckades inte direktkvalificera sig till slutspelet, och därmed avgörs landslagets öde i play off-mötena med Danmark.

Första matchen spelas på Friends Arena på lördag – och Sundsvallssonen Emil Forsberg är tillbaka i truppen. Trots att utdragen visdomstand ställt till det för honom den senaste tiden.

– Jag hade problem i två veckor med en visdomstand, och när jag drog ut den fick jag halsfluss och missade en vecka till. Jag tränade inte på två veckor, berättar han.

– Det har inte varit optimalt, men jag känner mig i bra form och är redo.

Väl tillbaka hann Forsberg göra ett par träningspass innan han spelade 90 minuter mot Kaiserslautern förra helgen. Leipzig ligger nu trea i den tyska andraligan, på samma poäng som ettan och tvåan.

Läs mer: Forsberg har högst snittbetyg i hela ligan

– Senast förlorade vi, men annars känns det jättebra för mig och laget. Vi har stor tro på oss själva, säger Emil Forsberg, som ställs mot en av lagkamraterna från Leipzig i kvalmötena med Danmark.

Anfallaren Yussuf Poulsen är uttagen i den danska truppen.

– Han hjälpte mig och Shanga mycket när vi flyttade till Tyskland. Han var till stor hjälp och vi är nära vänner, det blir lite så när båda kommer från Skandinavien, säger Emil Forsberg.

Play off-mötena har varit ett givet samtalsämne mellan de två den senaste tiden.

– Det går inte att komma undan, det blir fantastiska matcher, säger Forsberg och fortsätter:

– Han är en snabb spelare, stark, bra på huvudet och har bra teknik. Det är en väldigt duktig spelare som vi får se upp med. Vi två har väldigt bra kemi tillsammans på planen när vi spelar ihop.

På lördag spelar den kemin ingen roll. Då vill Emil Forsberg i stället ta Sverige mot ett nytt mästerskap.

– För mig är det de största matcherna i min karriär hittills. Det kommer säkert bli mycket kamp och lite hetsig stämning, och det är två lag som kommer fightas och göra allt för att vinna. De har duktiga spelare, men vi har all chans i världen. Vi har ett fantastiskt lag och vet att vi kan slå alla när vi är bra. Det är det vi tänker göra nu, säger Sundsvallssonen.