Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Emil Jensen och ytterligare fyra akter klara för Urkult

Ytterligare fem musikakter är nu bokade och klara för Näsåkerfestivalen Urkult.
Emil Jensen, Glesbygd’n, Jaron Freeman-Fox, Lyset I Forsen och Sallyswag är de nya tillskotten.

Gilla Mittnöje på Facebook för fler nöjesnyheter

I sommar hålls upplaga nummer 22 av den populära musikfestivalen Urkult i Näsåker. Datumet för kommande fest är 4-6 augusti och nu har arrangörerna gjort klart med ytterligare akter.

Klara för festivalen är nu även Emil Jensen, Glesbygd’n, Jaron Freeman-Fox, Lyset I Forsen och Sallyswag.

Kändast bland den breda publiken av kvartetten i fråga är förmodligen den skånska singer-songwritern tillika estradpoeten Emil Jensen, som förenar musik, lyrik och samhällssatir.

Tämligen kända är även Arvidsjaurbandet Glesbygd’n, som levererar vad de själva kallar norrländsk vemodsreggae och har hittills släppt fyra studioalbum.

Mer okänd är då rimligtvis Jaron Freeman-Fox, en kanadensisk fiolvirtous som blandar raga, bluesgrass, klezmer och jazz. Även Lyset I Forsen, ett folkmusikband med rötterna i Dalarnas spelmanstradition, är måhända en mer okänd akt. Den unga trion har understundom redan hunnit göra en del avtryck med sin musik, som beskrivs som uppkäftig, intelligent och vacker.

Sist men inte minst är även världsmusikbandet Sallyswag bokade. Nio kvinnor starka Sallyswag bildades så sent som i slutet av 2013 och musiken har bland annat rötter i dancehall, rap, afro, balkan och svensk folkmusik - kombinerat med sångtexter på svenska.

Klara för Urkult 2016 sedan tidigare är: Ahlberg, Ek & Roswall, Charlie Parr, Maïa Barouh, Maxida Märak och Nino Ramsby.

Läs även:

Här är de första artisterna som är klar för Urkult

Kvinnorna dominerar Urkult