Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Emil Källström (C) med på lista över Sveriges hetaste lantisar: "Jag är en stolt lantis"

Centerpartisten Emil Källström tycks dras till att hamna på listor.
Nu rankas han som Sveriges sjätte hetaste lantis.
– Jag har inga problem med att kallas för det, säger han.

Man skulle kunna göra en lång lista på hur många listor den unge centerpartisten Emil Källström hamnat under föregående år.

Nu kan han räkna in en ny: Lantis-listan.

Det är tidningen Land som rankar 100 lantisar. Vinnare blir den nyblivna prinsessan Sofia Hellkvist, men sexa är Emil Källström från Sund.

– Jag kan konstatera att det är kul att uppmärksammas. Extra kul att vara med på en lantislista. Jag har inga problem med att bli kallad för det, säger han.

Motiveringen lyder så här: "Frontade omslaget tillsammans med andra karriärdrivna 80-talister när tidningen Fokus utsåg Sveriges mäktigaste. För att pappa sköter LRF och för sin vänskap med Thorbjörn Fälldin. Nyckelposition i partiet."

Vad säger du om den?

– Det är nästan roligast att de nämner Fälldin. Det är en annan lantis som jag ser upp till och brukar fara förbi och fika hos.

Det har nu alltså blivit en del listnomineringar. Han var med bland Sveriges 100 mäktigaste unga människor och han blev också Sveriges näst sexigaste politiker.

Vilken nominering är mest minnesvärd?

– Det är nog 100 mäktigaste. Den listan tillmäter ju ändå en del någon form av vikt. Men man måste ju vara medveten om att det är lite fånigt. Det är kul, men inget att ta på större allvar.

Sedan gör han som politiker gör, och tackar väljarna:

– Det är ju i kraft av min roll och position i Centerpartiet som jag får vara med. Det är väljarna i länet som bidragit till den position jag har.

... Och så Thorbjörn Fälldin?

– Ja, och så Thorbjörn, inte minst.

Läs också: Så vill Centerpartiet satsa på polisen – Källström besökte stationen i Ö-vik

Hela listan över årets lantisar hittar du här (OBS! Extern länk).