Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Emil och Shanga Forsbergs fina julgåva till behövande familjer i Sundsvall

Landslagsspelaren Emil Forsberg, tidigare i GIF Sundsvall och nu i tyska RB Leipzig, och hans hustru Shanga, tidigare SDFF-spelare, har förgyllt julen för många. Fotbollsparet donerade 30 000 kronor till välgörenhetsorganisationen Snöänglar.

Annons

Pengarna var öronmärkta för mat till behövande familjer i Sundsvall inför julen och de kom väl till pass.

Snöänglar omvandlade beloppet till presentkort på Ica och 13 familjer fick ta del av donationen. Resterande belopp handlade man in mat för och delade sedan ut till behövande.

Snöänglars facebooksida vittnas det om att vissa som fick ta dela av maten grät hysteriskt medan andra blev helt stumma.

Anna Forsberg, som är mamma till Emil, anordnade också en insamling i sin frisersalong vilket inbringade 6 000 kronor ytterligare – även de pengarna gick åt till mat.

En annan av årets givare var Ica Sörberge, med bidragande kunder, som ställde i ordning inte mindre än 25 matkassar Snöänglar kunde dela ut.

Välgörenhetsorganisationen berättar vidare på sin facebooksida att de hjälpt över 200 familjer med mat inför julen.

Läs också: SCA:s fina gest efter stinkbomben: "Vill framföra en julhälsning till alla Sundsvalls- och Timråbor"

Insändare: De hemlösa behöver mer hjälp än romer och barnfamiljer