Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Emma klar för SDFF

Hon hade fem olika anbud.
Och övervägde att sluta.
Men nu är Emma Jonsson klar för Sundsvalls DFF.
– Känns bra. Jag har hjärtat i Norrland, säger hon.

Emma Jonsson är 22-åringen som har fem allsvenska säsonger på meritlistan. Hon har spelat i Själevad, Sunnanå och nu sist Bälinge.

När Uppsalalaget Bälinge lade ner verksamheten var det många klubbar som gjorde allt för att värva Emma.

Totalt var det fem klubbar i allsvenskan och division I som erbjöd henne ett kontrakt.

Däribland SDFF – som också vann dragkampen.

– Jag har varit för skadedrabbad för att kunna fortsätta ytterligare ett år. I princip har jag varit skadad från och till i tre år och det har fått mig att fundera på att sluta. Men så kom motivationen tillbaka och jag ser fram emot en säsong med SDFF, säger Emma sent på söndagskvällen.

Och hon kommer utan tvekan bli en klar förstärkning för Sundsvall.

– Jag känner mig starkare och friskare än på länge. Jag är grymt sugen.

SDFF:s Elisabeth Leidinge är glad över den senaste påskriften.

– För oss var Emma väldigt intressant redan inför årets säsong. Sedan dess har jag haft regelbunden kontakt med henne. Nu har alla pusselbitar fallit på plats och det är jag jätteglad över, säger Leidinge och fortsätter:

– Emma kommer få en ledande roll i vårt lag. Hon är ett energiknippe både på och utanför planen och kommer bidra med en hel del. Inte minst med tanke på att hon är en av Sveriges absolut snabbaste spelare och har mycket rutin från allsvenskan.

Julia Byh spelade även hon i Bälinge den gångna säsongen. Snart kan hon tillhöra SDFF. Åtminstone om Leidinge får som hon vill.

– Jag hoppas verkligen att det ska lösa sig, men hon har mycket anbud från allsvenskan och division I. Men vi har haft bra samtal och förhoppningsvis kan vi få alla pusselbitar på plats.

Henrik Danielsson