Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

En affär som lockar kunder på flera mils avstånd

I 22 år har Agneta Strömqvist drivit en klädbutik i Njurunda. Det började i mindre skala i Njurundabommen. Sedan tio år har Agnetas funnits i Kvissleby och nyligen uppmärksammandes jubileumet.

Agneta Strömqvist kan konstatera att hennes affär klarar sig bra i konkurrensen med stora drakar som Dressman, Fannys och så vidare.

När vi flyttade in i Centrumhuset fanns det fyra butiker, berättar hon. Två butiker har försvunnit och då har vi utökat vår i stället.

Ett beslut hon inte ångrar även om det fanns lite fjärliar i magen med större ytor, vilket innebär högre hyra och mer kläder som ska finnas för exponering. Affären har både herr och dam. Och när det gäller konkurrensen säger hon:

Vi har en väldigt bra personlig service och kunderna verkar trivas eftersom de kommer tillbaka. Dessutom hjälper vi alltid till om någon med ett handikapp behöver hjälp att prova kläder.

Inklusive ägaren så är det tre personer som jobbar på Agnetas. En av dem är Katarina Melander som jobbat fem år i butiken.

Jag har ett jobb som jag älskar att gå till, säger hon. Varje dag får jag skratta och ha trevligt. I alla fall nästan.

Någon påkostad tv-reklam finns det inga resurser till. I stället satsar de på kundnära arrangemang som modevisningar och gör om mig.

Det gör vi tillsammans med en hårsalong, berättar Agneta Strömqvist. Först går kunden dit och får håret fixat och blir sminkad. Sedan klär vi upp kunden och samtidigt har vi bjudit in andra kunder. Det brukar vara ett uppskattat arrangemang.

Just närheten till kunderna menar hon är viktigt. Och kundkretsen har med åren vidgats rejält.

Man kommer hit från Hudiksvall i söder, Ånge i väster och Kramfors i norr. Men så säljer vi kläder för normala människor, om man får uttrycka sig så.