Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

En älskad mor har somnat in – minnesord över Märta Byström

Sjuksköterskan Märta Byström, Timrå, har avlidit i en ålder av 98 år.

Den bortgångna var född i Hässjö kommun och bodde under sin barndom i Gasabäck med sina föräldrar Lilly och Gustaf Hansson samt tillsammans med sina morföräldrar riksdagsmannen Robert Karlsson och hans hustru Ulrika.

Familjen flyttade därefter till Timrå.

I början av 1940-talet utbildade sig Märta till sjuksköterska. Hon gifte sig 1946 med järnvägstjänstemannen Harry Edolf Byström. Under de följande åren föddes deras tre barn. Under 1950-talet bodde familjen i Sundsvall och Märta arbetade tidvis på Sundsvalls sjukhus. I början av 1960-talet fick Märta anställning som företagssköterska vid SCA:s industrier i Timrå dit familjen åter flyttade. Märta arbetade som sjuksköterska vid SCA till sin pensionering 1986.

Märta var alltid en person som hade omvårdnad som sin ledstjärna. Förutom att fostra sina barn med varm hand såg hon till att hjälpa sina åldrande föräldrar och sin moster Aagot som blev 100 år.

Tillsammans med sin make och barn reste Märta en del efter sin pensionering.

Märta tillbringade gärna sina somrar tillsammans med familjen på sommarstället på Tynderö.

De sista 2 åren bodde Märta på Tallnäs vård- och omsorgsboende i Timrå där hon fick god omvårdnad av personalen på avdelningen Talltoppen.

Barnen Jan-Edolf, Ulf och Gun