Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

En älskad syster har somnat in – minnesord över Ingrid Salomonsson

Ingrid Salomonsson (född Bergqvist) har efter en tids sjukdom avlidit vid en ålder av 73 år.

Ingrid växte upp i Åsen, Liden och var nummer tre i en syskonskara på sex barn. Efter avslutad sjuårig folkskola började hon att jobba som barnflicka, först i Sillre, Liden, sedan i Torpshammar.

Efter några år fick Ingrid en anställning vid Länssparbanken i Härnösand. Därefter flyttade hon till Sundsvall och började på Sundsvalls Verkstäder och efter några år började hon som administratör på BPA Byggproduktion och sedermera Bravida, där hon blev kvar till sin pensionering.

Ingrid kännetecknades av att vara plikttrogen och noggrann i sin arbetsutövning och hennes sjukdomsdagar var lätträknade, man upplevde att hon ofta var ”spindeln i nätet" bland sina medarbetare.

I början av 60-talet träffade hon sin älskade Lars-Erik från Matfors och tillsammans fick de sonen Torbjörn som föddes 1967.

Ingrids fritidsintresse var framförallt hemmet och familjen och hennes "ögonstenar” var barnbarnen Hanna och Linn, som hon var oerhört stolt över.

Ingrids sista år var präglade av sjukdom och vi syskon led verkligen med henne. När ingenting hjälper kan det vara skönt att få somna in.

Vi syskon har tappat en kär syster och syskonskaran har reducerats till fem, men våra minnen kan ingen ta ifrån oss, dessa finns kvar och vi plockar fram dem när vi känner för det.

Vila i frid Ingrid.

Syskon med familjer