Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

En älskad syster har somnat in – minnesord över Märit Edvall Olsson

Min nära vän och kära syster, Märit Edvall Olsson, har lämnat oss efter sjukdom, i en ålder av 73 år.

I Krånge växte Märit upp i en familj med tre syskon. Hon träffade sin man och tillsammans flyttade de först till Indal och när de bildade familj så flyttade de till Bjärme. De sista åren innan Märit insjuknade bodde hon i Kovland.

Det var en orolig tid då vi såg att hon började få svårt att gå och Märit var inte längre samma person som tidigare. När sjukdomen diagnostiserades gick det väldigt snabbt till att hon fick använda rullstol och så småningom blev det omöjligt att stanna hemma med Lennart.

De sista åren i livet har hon tillbringat på Solgården i Indal. In i det sista kände hon igen oss då vi kom på besök. Aldrig klagade hon över sitt öde.

Märits familj var viktig och hon var lite av en hönsmamma. Hon hade koll på hur de två barnen, Marica och Micke och hennes man mådde och hade det. De var aldrig längre bort än ett telefonsamtal.

Märits arbete på Televerkstaden och Nummerupplysningen var hennes glädje och hon hade många fina minnen av den tiden. Hon var fackligt aktiv och hon utmanade sig själv att prova nya arbetsuppgifter.

När barnen växt upp började hon sjunga i kör och det var något av årets höjdpunkt då hon fick sjunga i Globen med alla dessa körer ledda av Lönnå.

Märit hade alltid en hjälpande hand för alla. Hon tog gärna med mig som lillasyster på sina aktiviteter i livet. Allt från danskvällar, biobesök, utflykter och hockeymatcher. De bästa stunderna var när vi gick på utflykt och plockade blåsippor eller liljekonvaljer nere i niporna i Krånge. Det är en aktivitet som vi alltid kommer att förknippa med Märit.

Detta visar hur generös hon var i sitt systerskap. Hon kunde konsten att inkludera. Detta gjorde hon även med familjen, släktingar, grannar, arbetskamrater och vänner i hela livet. Hennes energi räckte till oss alla.

Märit är en kär syster, som var så generös, så vänfast, så humoristisk in i det sista. Hon var en så himla fin förebild för en lillasyster. Saknaden kommer att bli oändlig.

Lillasyster Mona