Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

En älskad vän har somnat in – minnesord över Kjell Viklander

Vår käre vän Kjell Viklander somnade in den 2 mars i år. Han blev 56 år gammal.

Kjell växte upp i Sörberge med sin Mamma Ulla-Greta och de äldre syskonen Börje och Monica. Kjells pappa Stig gick bort i cancer när Kjell endast var ett år gammal.

År 2000 fick Kjell diagnosen myelom som är en obotlig form av cancer. Kjell fick beskedet att han troligen skulle få leva fem, högst tio år efter att han fått sin diagnos. Vi är övertygade om att hans positiva inställning till livet var det som gav honom många år utöver det.

Kjell genomförde sina nio grundskoleår på Bergeforsens skola, redan där började vår vänskap. Därefter fullföljde han en treårig ekonomisk utbildning på Hedbergska skolan i Sundsvall.

Under den större delen av hans yrkesverksamma liv arbetade han som postiljon i Timrå och Sundsvall. Som sjukpensionär var han under sina sista år verksam i de blodsjukas förening där han bl.a. motiverade och hade samtal med andra personer som hade fått samma diagnos som honom.

Kjell gifte sig i unga år med sin kära livskamrat Cathrine med vilken han fick barnen Jens, Moa och Elin. Familjen låg Kjell varmt om hjärtat och han betonade ofta vilken betydelse den hade för honom.

Vid sidan av familj och vänner så hade musiken en central roll för honom. Ett kärt minne för oss var när han i gymnasieåldern framförde ”Brusa högre lilla å” vid Hedbergska skolans vårshow. Han var tidigt aktiv i diverse musikaliska konstellationer.

Under senare år musicerade han med vännerna Kurt Dahlberg och Gunnar Sjögren. Hemmavid satt han dagligen i sin musikkammare för att få sin dos av vad han kallade ”sin medicin”. Under hans sista sju år var han med i kören "Körn" i Gårdtjärn. För honom och för oss var det veckans höjdpunkt att få umgås och sjunga med goda vänner. Vi, hans familj och vänner kunde vid sidan av se hur musiken lyfte Kjell.

Kjell var i grunden en stor optimist som det alltid kändes bekvämt, roligt och lättsamt att umgås med. Hans finurlighet, värme, klarsynthet och eftertänksamhet följde honom i vilket sällskap han än befann sig i och skratt fanns alltid nära till hands.

Kjell hade en stor förkärlek för att vistas i naturen. Ibland med sin familj på en fisketur till Jämtland eller på en anspråkslös promenad med oss vänner.

Vi saknar dig oändligt mycket kära Kjell, men vi är så oerhört tacksamma att få ha delat större delen av livet med dig. Du finns med oss i våra hjärtan och våra tankar! Tacksamheten vinner över sorgen och saknaden! Tack än en gång för att du på ett så oförglömligt sätt har berikat våra liv.

Vännerna Gunnar och Lena, Kurt och Susanna, Olle och Lotta och Anders och Chatarina med familjer