Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

En anhållen efter misstänkta knivmordet på asylboendet – detta har hänt

En man är gripen efter ett misstänkt mord i Ljusne.
Mannen är nu anhållen.
Detta har hänt.

Vid 15-tiden under lördagen larmades polisen till ett bråk vid ett boende för asylsökande i Ljusne.

Enligt vittnen på plats ska ett större slagsmål ha utbrutit, och i samband med det blev en man så allvarligt skadad att han avled på väg till sjukhus.

I Sandarne, drygt 7 kilometer från Ljusne, påträffades under lördagseftermiddagen en svart bil. Enligt uppgift till helahälsingland.se ska den ha använts för att transportera den man som sedan avled.

Ytterligare tre personer, två män i 20-årsåldern och en man i äldre tonåren fördes till Hudiksvalls sjukhus med lindriga skador. De tre skadade kunde lämna sjukhuset under lördagskvällen, enligt en patientskaderapport.

Enligt polisens presstalesman Christer Nordström ska de inblandade vara asylsökande som bor i området, och det ska inte finnas några indikationer på att någon utifrån ska vara inblandad i bråket.

Följ nyhetsflödet och få pushnotiser om viktiga händelser från ditt närområde. Ladda ner vår nya app här, till Iphone eller till Android!

Iphone: App Store

Android: Play Butik

Efter det misstänkta knivmordet har en ung person gripits av polisen och sitter nu anhållen. Polisen vill i nuläget inte säga vad han misstänks för. Men de rubricerar händelsen i Ljusne som mord, samt försök till mord.

– En person ska vara gripen. Jag har ingen ålder men det handlar om en yngre person. Vad han har gjort vet vi i nuläget inte, sa Christer Nordström, polisens presstalesman, under lördagskvällen.

Polis spärrade av ett stort område i Ljusne. En större polisstyrka genomsökte området innanför avspärrningarna, och polisens tekniker arbetade under lördagen med att säkra spår. Enligt uppgifter under kvällen ska mordvapnet inte ha hittats.

Boende i området evakuerades under kvällen. Det fanns personer i en lägenhet som polisen försökte prata med, men eftersom de inte öppnade för polisen var det ett tag tal om att polisen skulle genomföra någon form av stormning eller inbrytning.

Polisens presstalesman bekräftade att insatsstyrkan var på plats och att poliserna var utrustade med vapen, men sa att de inte fanns någon hotbild.

Strax efter klockan 22 på kvällen förde polisen ut tre personer ur huset, och minst en av dem ska ha varit försedd med handklovar. Enligt polisen hämtades personerna till förhör.

Under natten mot söndagen har polisen genomfört förhör.

– En person är anhållen. Just nu så kan jag inte berätta någon om den personen, säger Patrik Säflund, chefsåklagare Gävleborg.

Är det en person som bor i Söderhamns kommun?

– Det kan jag inte svara på.

Läs mer:

Polisen utreder mord efter stort bråk på boende för asylsökande

Vittne om blodiga attacken: "De flydde för livet helt enkelt"

Uppgifter på plats – stor polisinsats med insatsstyrkan

En ung man greps tidigt – ytterligare tre fördes ut av polisen

Migrationsverkets Lars Ulander: De evakuerade har flyttat in hos vänner

TV: Polisens insatschef: Boende har ingenting att oroa sig för