Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

En anhållen för mordförsök på polis och hans familj i Västerås

En man i 20-årsåldern anhölls på lördagskvällen misstänkt för mordförsök på en polisman och hans familj.

Enligt källor till VLT greps mannen på lördagseftermiddagen av kraftigt beväpnad polis. Även flickvännen greps och båda togs med till förhör.

Vid 21-tiden anhölls mannen på sannolika skäl som misstänkt för mordförsök på polismannen och hans familj.

– Misstankarna mot kvinnan kvarstår, och hon är inte avskriven från ärendet, kommenterar Västmanlandspolisens presstalesman Anders Hedström.

Det var under natten mot lördag som polisen fick larmet om skottlossning i ett villaområde i Västerås.

Omkring 20-talet skott avlossades mot villan och när det väl stod klart att det var en polisman och hans familj, bestående av hustrun och två yngre barn, som attackerats försattes Västmanlandspolisen i så kallat stabsläge.

– Det är stor förödelse i huset, saker är sönderskjutna, leksaker, element. Det är fruktansvärt och oerhört allvarligt. Kraftig ammunition har använts, det är ren tur att ingen blev träffad, sade regionpolischef Carin Götblad, som tillsammans med en samlad och märkbart skakad polisledning närvarande vid en presskonferens.

Polismannen och hans familj undkom attentatet oskadda och har förts till skyddad plats.