Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

En annan sida av landstinget och Sundsvalls sjukhus

För en tid sedan upptäcktes att jag hade en ovanlig sjukdom. Den är svår att upptäcka, det finns inget enkelt blodprov att ta för att sätta diagnosen. Allt handlar om kunniga läkare som undersöker det som går att undersöka och sedan använder sin kunskap till att sätta rätt diagnos. Jag sökte vård på Sundsvalls sjukhus av en helt annan orsak och en läkare skickade remiss till en annan klinik för vidare utredning "för säkerhets skull". Sedan gick allt väldigt fort.

Inom några veckor fick jag träffa läkare på den andra kliniken. Man gjorde de tester som går att göra, jag fick träffa läkare som förklarade vad det eventuellt kunde vara och hur det i så fall skulle påverka min framtid. Jag får den behandling som finns och jag är nöjd, jag vet att det inte finns något bot men litar på att de gör sitt bästa för att min vardag skall fungera. Jag har fortsätta kontakter med läkare. Sköterskor finns till hands om jag ringer. Allt har fungerat mycket bra. Jag är stolt över att vi har en så fin sjukvård, jag känner att de verkligen finns där för mig.

Jag vill tillägga att jag är absolut inte döende eller extremt svårt sjuk. Man kan ju tro förstås att läkarna är mer intresserade av ovanliga sjukdomar, att det är spännande för dem. Men jag var faktiskt även i kontakt med vården i ett annat landsting för flera år sedan, innan allt detta uppdagades, de sa mantrat om Alvedon och vila. Jag trodde på dem och har därför sedan dess inte brytt mig om symptomet jag sökte för den gången. Nu har jag däremot alltså på Sundsvalls sjukhus fått veta att det är ett symptom som faktiskt inte botas med Alvedon, att det inte bara sitter i mitt huvud, och allt det för att jag sökte vård för något helt annat. De har hittat nålen i höstacken utan att jag ens visste att det fanns en nål att hitta.

Jag menar inte att andra insändare som skrivits är felaktiga men jag vill visa att det finns också en annan sida. Allt är inte så bra som jag upplever det, men allt är inte heller så illa som andra beskriver det.

Jag är i underläge när jag träffar sjukvården, jag kan i princip ingenting om läkekonsten och jag litar på att läkarna gör vad de kan och att deras beslut är rätt. Jag har också känt mig missförstådd och irriterad och självklart undrar jag ibland vad som hade hänt om jag fått rätt diagnos redan där för flera år sedan då jag först sökte hjälp. Men nu har jag fått hjälp och jag är så tacksam för hur allt skötts och hur trevlig och omtänksam personalen är så min tilltro till sjukvården har ändå inte förändrats. Skulle jag lämna en dator för lagning skulle jag inte motsätta mig teknikerns åtgärder och på samma sätt är jag också ödmjuk för sjukvården, deras beslut och åtgärder.

Positida

Läs även:

Tankar kring försäkringskassan

Korten på bordet i biogasfrågan

Sluta snåla – satsa på bra utbildningar

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel