Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

En av Sveriges bästa arbetsplatser finns i Sundsvall: "Känns jättekul"

Konsultföretaget B3IT, med kontor i Sundsvall, är en av Sveriges bästa arbetsplatser.
Nyligen prisades bolaget på en gala på Cirkus i Stockholm.
– Det känns jättekul, ett kvitto på att vi gör rätt, säger Patrik Norlander, vd för B3IT Norr.

B3IT hjälper företag och förvaltningar att effektivisera sin IT-verksamhet och är ett av Sveriges snabbast växande konsultföretag.

Huvudkontoret ligger i Stockholm, men kontor finns även i Sundsvall, Dalarna, Göteborg, Malmö och Örebro. B3IT har i dag 320 medarbetare och strax över 30 personer är anställda i Sundsvall.

– Vi har alla bidragit till de här resultaten. Några från dotterbolaget här i Sundsvall var med på galan, så det var ju jättespännande, säger Patrik Norlander.

B3IT kom trea i kategorin stora organisationer (250 eller fler medarbetare) och knep förstaplatsen bland de större svenska konsultbolagen.

– Vi kommer att fira litegrann. Vi gör mycket tillsammans hela tiden så det blir bara ett extra tillfälle att fira, säger Patrik Norlander.

Av motiveringen framgår att 97 procent av de anställda anser att B3IT "allt sammantaget är en mycket bra arbetsplats", samt att resultatet gäller för alla grupper av medarbetare.

– Det som gör att vi sticker ut är att vi ger våra medarbetare en stor frihet och att vi har byggt en organisation med flera mindre specialistbolag. Det finns ett stort fokus på tillväxt och entreprenörskap inom B3IT, men också på mjuka värden, frihet och wellness, säger Sven Uthorn, koncernchef på B3IT, i ett pressmeddelande.

Bakom galan står nätverket Great Place To Work, som verkar i 50 länder och hjälper organisationer och företag att utvärdera och utveckla sin arbetsplatskultur.

Sveriges bästa arbetsplatser har rankats sedan 2003, bland annat med hjälp av medarbetarundersökningar.

B3IT:s kontor i Sundsvall har funnits sedan 2005.