Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

En container kommer lastad – Sundsvall skickar hjälp till barnhem i Sri Lanka

Barnhemmet Hope of hope i Sri Lanka får hjälp från Sundsvall. Det senaste projektet innebär att barnhemmet kommer få en hel container med handikapphjälpmedel.

Annons

Tidigare under veckan skickades en container med handikapphjälpmedel till Sri Lanka. Målet är barnhemmet Home of hope i Digane, som drivs av Sundsvallsbon Alex Perera och hans bror i Sri Lanka.

– Det är många som har hjälpt till med det här. Pingstkyrkan, Ikea Sundsvall, Hjälpmedelscentralen, SCA, Rotaryklubben och Lions, säger Alex Perera.

Läs också: Pengar från Sundsvall ger bra vatten i Sri Lanka.

Bröderna Perera har under åren byggt upp en väl fungerande verksamhet som till stor del skett med hjälp av företag och frivilligorganisationer i Sundsvall.

Bakom det senaste projektet står förutom Alex Perera, även Sture Henningsohn, som är projektledare i Sundsvalls Rotaryklubb. Han har tidigare varit med och genomfört en vattenreningsinstallation på barnhemmet i Sri Lanka.

Läs också: Melvin Jones pris till Alex Perera

Sture Henningsohn har tidigare drivit ett snökanonföretag och hade därför erfarenhet av likande projekt.

– Vi genomförde installationen för tio år sedan. Då var det ju fullt krig där, säger Sture Henningsohn.

Installationen innebar att mellan 100 och 200 bybor fick tillgång till fräsch vatten.

Det nya projektet startades i april. Då skickades en förfrågan till Landstinget, där handikapphjälpmedel söktes.

– Det behövdes rullatorer och likande hjälpmedel till barnhemmet. Efter att vi fått ja från Landstinget har Hjälpmedelscentralen sorterat ut gamla, men brukliga produkter som kommer skickas till Sri Lanka, säger Sture Henningsohn.

Containern packades i fredags och kommer att lämna terminalen för vidare resa till Sri Lanka under torsdagen.

■ ■ För mer nyheter om Sundsvall, klicka här – och följ ST.nu på Facebook.