Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

En dags loppis till ny film och flyktinghjälp

Emma och Camilla tömde sina förråd hemma för att fixa loppis för en dag. Allt för att finansiera ett eget filmprojekt och samtidigt samla pengar till Flyktinghjälpen.

– Vi har tömt våra förråd hemma för att anordna loppis här i Ung Films lokaler. Pengarna som kommer in går till vårt eget filmprojekt men även Flyktinghjälpen kommer att få bidrag, berättar Emma Snöbjörn samtidigt som kompisen Camilla Liljestrand fortsätter att plocka fram varor.

– Vi har bara öppet en dag men försäljningen har gått bra. Vi smygstartade redan på tisdag kväll när det var filmkväll här i Ung Films lokaler. Men i dag har vi öppet på riktigt, förklarar Camilla Liljestrand.

Och det är som vanligt på loppis en stor variation av varor i lokalerna. VHS-filmer och böcker blandas på borden tillsammans med mycket kläder och porslin av olika slag och skick.

– Det kanske mest udda var en enhörningströja som gick direkt när vi öppnade. Vi vill ju sälja så vi prutar på det mesta, säger Emma Snöbjörn och tar betalt av ännu en kund som står med famnen full av diverse varor.