Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

En djurvän som drömmer om att bli polis

Linnéa Teir längtar som många andra myndiga efter körkortet, men också efter en egen familj. Nu fyller hon 18 år och funderar på att plugga till barndomens drömyrke.

Annons

Linnéa Teir är uppvuxen med djur. Hemma hos hennes pappa bor två jakthundar, fyra får och två hästar.

– Jag har haft min islandshäst Dugur i kanske tio år och han är runt 20 år nu. Han importerades från Island och var turridningshäst innan han kom till oss, säger hon.

Dugur har även sällskap i hagen av en shetlandsponny. Fåren, fyra tackor, föddes upp med flaska.

– De är riktiga familjemedlemmar, för det har blivit så tama.

Djuren och skolan tar upp en hel del tid, men när Linnéa är ledig umgås hon gärna med pojkvännen Robin.

– Eftersom jag bor ute på landet så åker vi mycket skoter just nu, kanske grillar korv, säger hon.

Annars är bio en uppskattad fritidssyssla. Senast sedda filmen var "En man som heter Ove" som hon tyckte var riktigt bra.

Linnéa Teir läser samhällsprogrammet med inriktning mot beteendevetenskap. Framtidens drömyrke är inte helt spikat, men i bakhuvudet finns en dröm som har följt med sedan hon var liten.

– Då sade jag alltid att jag ska bli polis. Men jag tycker att det känns som en lång tid att plugga, och för ett tag sedan pratade jag med en polis som berättade att man helst ska vara över 20 innan man söker till Polishögskolan, säger hon.

Mål som ligger närmare till hands är att ta studenten och fixa körkortet. Linnéa fick teoripaketet i julklapp och hoppas kunna sätta i gång med körandet och pluggandet när tid och ork finns. På frågan om vart hon helst skulle vilja köra svarar hon snabbt och säkert:

– Jag vill åka till Ullared. Tänk att åka ner dit själv med en liten bil och bara proppa den full med grejer!

Ett annat mål efter gymnasiet är att flytta från Sundsvall och skaffa ett jobb. Hon vill gärna bo utomlands och bilda familj ganska snart.

– Jag vill ha en stor familj och massor av katter och hundar. Kanske bli jourhem för djur som måste omplaceras, säger hon.

Något som många blivande 18-åringar ser fram emot är att få gå på krogen. Linnéa har visserligen bokat in ett första krogbesök till helgen, men är måttligt peppad.

– Jag har hört så många säga att det är dåligt, så jag förväntar mig ingenting. Det är ju 20 år överallt. Min kompis Isabelle fyller 18 år den 23:e så vi får se om vi kommer in någonstans.