Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

En död efter lavinolycka i Kebnekaiseområdet

Under tisdagen utlöstes en lavin i Nalloområdet i Kebnekaisefjällen. En man drogs med i lavinen och han avled senare på sjukhus.

En man i 60-årsåldern omkom efter att ha dragits med i en lavin under onsdagen. Lavinen gick vid 14-tiden i Nalloområdet, norr om Kebnekaise i Kiruna kommun.

Mannen var i ett sällskap på tio personer när olyckan inträffade, han var den enda som drogs med i snömassorna, uppger SVT Norrbotten.

Fjällräddningen skickades ut till området, men mannen hittades innan de hunnit fram. Upplivningsförsök påbörjades på plats innan mannen fördes till sjukhus.

Senare under natten meddelade polisen att mannen hade avlidit av sina skador. Polisen uppger att mannen var hemmahörande i Norge och norsk polis har underrättat hans anhöriga om tragedin.

Lavinfaran i området bedöms som betydande – en trea på den femgradiga skalan, enligt Naturvårdsverkets nationella lavinprognoser.

Lavinen gick nära Nallostugan i Kiruna kommun.