Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

En duktig orienterare har somnat in – minnesord över Nils-Erik Svensson

Nils-Erik Svensson från Njurunda har avlidit i en ålder av 71 år.

Njurundabon Nils-Erik “Nisse” Svensson har efter en kort tids sjukdom gått bort, endast 71 år gammal.

Det var en tung dag när vi nåddes av beskedet att vår gamle kamrat Nisse Svensson från Hemmanet hade avlidit. Nisse var precis som oss naturvän och orienterare, men framför allt en mycket god kamrat, som alltid var glad och positiv, även när kontrollerna i skogen inte alltid fanns där han tyckte att de skulle vara.

I unga dagar tävlade han på skidor på vintern och orienterade på sommaren, livligt påhejad av föräldrarna Ruben och Svea. Han var i många år också en välkänd och uppskattad medlem i Njurunda Orienteringsklubb och även flera gånger uttagen i klubbens representationslag i Tiomila på den tiden NOK var att räkna med i resultatlistorna. Nisse hjälpte också alltid till på orienteringsklubbens egna tävlingsarrangemang.

Med dottern Erika och hennes hästintresse blev det sedan lite nya spår för orienteraren i form av hästägande och inte minst uppsökande av arenor för travsport.

Vi kamrater minns även Nisse för hans stora intresse för musik och Beatles i synnerhet. Åtskilliga var de blandband han spelade in på kassett till kompisar för att förmedla sådant han tyckte vi andra borde lyssna på.

Nisse hann också med att fotografera och filma i många år, bland annat mängder av NOK:s aktiviteter samt klubbens profiler på tävling, läger och allehanda händelser under årens lopp.

Minnena är många och ett är resan till O-ringen 1975 i Stockholm i Nisses gröna Saab V4 tillsammans med pappa Ruben, som kom att fungera som en förstklassig serviceman under veckan. Vi andra NOK:are, inkvarterade i en skolsal, kunde bara ta emot och njuta. Dessutom hann vi med några skivinköp i centrum mellan sökandet av orienteringskontroller.

En Njurundabo med ett ovanligt varmt hjärta och fin humor finns inte längre med oss, men kommer att leva vidare i minnet under lång tid framöver.

Nisse Svensson sörjs närmast av dottern Erika, hennes man och tre barnbarn.

Vännerna Nils-Göran Olsson och Torbjörn Berlin