Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

En engagerad SCA-medarbetare har somnat in – minnesord över Karl-Gustaf Vannby

Förre jägmästaren Karl-Gustaf Vannby har avlidit i en ålder av 92 år.

Vår vän och arbetskamrat jägmästaren och virkeschefen på SCA, Karl-Gustaf Vannby, har lämnat oss. Karl-Gustaf avled den 13 november, han blev 92 år. Han sörjes närmast av sonen Rickard med familj.

KG föddes i Halland 1926. Han var gift med gymnastikdirektören Ann-Marie, av vännerna kallad Lolo.

KG blev jägmästare 1954 och tog därpå en Master of Forestry i USA. 1961 började han arbeta för SCA. Han kom att arbeta med SCAs industrisatsning i Nordamerika och med SCAs skifte från flottning till virkestransporter på järnväg. Större delen av sin långa karriär i SCA arbetade KG Vannby som virkeschef.

KG var affärsman. Han var orädd och snabb till beslut, alltid lojal med sitt företag SCA och alltid intresserad av att hitta innovativa lösningar för att säkerställa SCAs virkesförsörjning. Han hade ett stort kontaktnät i Sverige, men även internationellt. Han älskade sitt arbete, var omtyckt av sina medarbetare och respekterad av sina affärskontakter.

Fritiden ägnade han åt jakt, laxfiske, bridge och resor.

Vi som hade förmånen att få arbeta med KG och ha honom som vän, saknar honom mycket.

Vännerna från SCA, Ulf Larsson, Jerker Karlsson, Mats Sandgren och Björn Lyngfelt