Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

En engagerad Sundsvallsföretagare har somnat in – minnesord över Bengt Norberg

Sundsvallsprofilen Bengt Norberg har avlidit, 86 år gammal.

Bengt var engagerad och verksam inom många områden under sin levnad. Han var ekonom och arbetade som kamrer på Sundsvall energi. Men hade även uppdrag inom Brottsofferjouren, Norra Berget, Konstmässan med flera. Och var under en period revisor i kyrkan.

Han hade ett stort intresse för aktier och var med i Aktiespararna. Han startade eget företag, EM konsult och tillverkade pärmhållare, och fick Esselte som storkund. Han älskade att sitta vid datorn och ha kontakt via mail samt skriva insändare till Sundsvalls tidning.

På fritiden var intresserad av sport, och hade stående plats på Giffarnas matcher. Själv höll han på med orientering, skidåkning och sprang olika lopp. Han var även kulturell och gillade konst, helst lokala konstnärer som Rolf Lidberg, Bengt Lindström och Dagmar Glemme. Han gillade musik och var med i Sundsvalls Jazzklubb.

Bengt och hans hustru Gun bodde in i det längsta i huset som de byggde för 60 år sedan och som de flyttade in i på bröllopsnatten. De skulle firat 60-årig bröllopsdag den i oktober men hustrun Gun avled kort innan Bengt, så de följdes åt även på den sista resan.

Bengt och Gun har varit hemkära och familjekära och sörjs av sina två döttrar, fem barnbarn och ett barnbarnsbarn samt ett till på väg.

Dottern Kristina Andersson