Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

En flyktings berättelse

Jag är sjukt less på att det finns folk som än i dag inte öppnar upp sina hjärtan för flyktingar utan bara klagar. Har ni ens funderat över varför världens rikaste kontinent på naturresurser än i dag är den fattigaste, och varför denna kontinent än i dag producerar flyktingar? Har ni ens tänkt?

Låt mig förklara hur jag tänker. Jag såg på tv hur konflikten i den Centralafrikanska republiken urartade och hur medierna försökte göra den till som om det vore en konflikt mellan kristna och muslimer, där muslimerna slaktades och hur franska soldater kom in i landet som en räddning. Jag tänkte för mig själv att det måste finnas en annan sanning än den jag känner till om denna konflikt. Jag googlade på detta lands tillgångar och kom fram till sjukt mycket som döljs bakom kulissen. Detta land är tydligen sjukt rikt på naturresurser.

Har ni ens funderat över hur länder i väst utan naturtillgångar kan vara så rika, samtidigt som länder i Afrika är fattiga? Ex-kolonisatörerna vägrar att låta sina ex-kolonier raffinera sina tillgångar i sina länder, då fallerar deras ekonomier. Det känner ni inte till för ni vill inte öppna upp era ögon.

Låt mig säga att idioterna i SD har rätt till viss del. Vad skulle hända om vi utbildade folken i dessa länder och hjälpte dem samtidigt som vi sket i att ge support till de idiotiska ledarna i dessa länder, som är västvänliga och struntar i allt, samt såg till att hjälpa folket införa "demokrati"? Jo, ekonomin i väst skulle hamna i gungning och Afrika skulle blir starkt, men livet i väst skulle inte bli lika behagligt då piratverksamhet skulle upphöra. Ändå klagar folk på piraterna i mitt forna hemland som för in pengar till landet. Det är tydligen fel, men det är exakt samma typ av piratverksamhet även om den som väst utför är osynlig.

Jag ber er vänligt att söka på resurserna som länder i konflikter besitter och tänk även på att de som utgör sig för att vilja hjälpa till är ute efter något annat. Det räcker enbart med en googling för att komma närmare sanningen, precis så som jag gjort i CAR-fallet.

Snälla, ta reda på fakta. Det här är inte en konspirationsteori. Det är ren fakta med mycket sanning, så sluta klaga över flyktingar. Gå till ledarna och be dem att inte skapa mer konflikter mina vänner, så att ni som klagar på flyktingarna kan bli av med dem och de i sin tur slipper lämna sina länder. Jag önskar att jag aldrig tatuerade mig och hade en utbildning i bagaget så att jag kunde åka hem. Gjort är gjort och jag måste tyvärr stanna här för min säkerhet, hoppas att ni står ut med mig bara.

Med mitt förslag går det att lösa konflikter, men väst kommer att bli fattiga och det är inte ledarna villiga till.

■■ Läser du ofta nyheter i din mobiltelefon? Ladda ner Sundsvall Tidnings nya app här, till Iphone eller till Android!

■■ Här hittar du fler insändare och debattartiklar.

Kärlek och respekt

Här är en länk om Centralafrikanska republiken.

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel