Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

En ful pråm förstör centrum – inte blir det lättare att sälja lägenheter nu

Hur tänkte kommunledningen när man gav tillstånd till en pråm med en hotellöverbyggnad få ankra på bästa plats i Sundsvalls hamn?

För Plus-kunder: Se när hotellbåten Astoria anlände till Sundsvalls hamn

Jag är en jämtlänning som fått bo några veckor i Sundsvall. Jag imponeras oerhört av den vackra stenstaden med välbehållna och utsmyckade byggnader, som knappast har sin like i landet utom möjligen i Stockholm.

Man undrar naturligtvis om de beslutande i Sundsvalls kommun blivit hemmablinda som i absolut anslutning till denna vackra stenstad placerat denna hybrid, som försöker se ut som ett fartyg men bara förstör utsikten från den centrala staden och än värre ger ett märkligt första intryck för de som kommer med båt in mot hamnen. Den skymmer ju faktiskt den vackra stenstaden.

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Jag har erfarit att man haft svårigheter att sälja de nya lägenheterna vid Norra kajen. Kommer det att bli lättare nu, när man försämrar utsikten?

Jag vill som utomstående ge rådet till kommunledningen att finna en mindre störande plats för denna pråm/hotell.

Sten Bredberg, Östersund

Läs även:

Vi är många som inte vill se ett hotell i Stadshusparken

1800-talsvillor och en påhittad skyline är inget att bevara – bygg i Sundsvall!

Varför bygga ett skitfult hotell – har ingen lärt sig av 60-talet?

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel